Har ni testat att koka gröt på helt bovete? Om inte så tycker jag ni ska testa det här receptet, enkelt att förbereda genom att koka upp bovete kvällen innan. Jag gillar konsistensen på helt bovete, dessutom innehåller det långsamma kolhydrater vilket ger en lång mättnad och ett stabilt blodsocker.
Varm bovetegröt
1 portion
2 dl vatten
1 dl helt bovete
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
en nypa flingsalt
servera med: sultanrussin, lingonsylt
Koka bovete i 2 dl vatten enligt anvisningar på förpackningen. Smaksätt med vaniljpulver, kanel och lite flingsalt. Servera med mandelmjölk, russin och lingonsylt.
Delar även med mig av ett enkelt sätt på min lingonsylt med rivet äpple och chiafrön.
Lingonsylt
1 portion
1/2 dl tinade lingon
1/2 rivet äpple
1 msk vatten
1 tsk chiafrön
1 tsk honung
Riv äpplet på ett rivjärn. Koka upp lingon, äpple och 1 msk vatten i en kastrull på svag värme. Smaka eventuellt av med en klick honung beroende på hur sött äpplet är. Rör ner chiafrön och låt sylten svalna en stund innan servering.
Foto: Sebastian Hellström
Denna sylt ska jag göra bums! Hade tankarna just imorse när jag åt en fluffig smoothie att ”imorgon blir det någon gröt med lingon -vintersmaker”, man börjar ju bli så sugen på sånt! Pepparkaksgranola står också på ToDo-listan!
Ha en fin dag med söta Lily!
Man vet att det börjar närma sig vintertid på riktigt när man blir sugen på varm gröt med lingon och pepparkaksgranola 😉 Hoppas du gillar sylten och att du haft en fin dag!