ANJA FORSNOR

Att vara mammaledig

Många har frågat mig hur jag kommer göra med min mammaledighet. Jag har ju inte riktigt lyxen att vara hundra procent mammaledig med mitt jobb, dels för att ersättningen för mig som egen företagare är minimal och dels för att jag inte riktigt kan pausa mitt jobb ett helt år. Jag kommer självklart ge mig själv den tid som behövs för att komma in i vårt nya liv här hemma och all prio är förstås på vår lilla dotter. För mig är det viktigt att hon alltid kommer i första hand och jag njuter verkligen av varje dag tillsammans.

Nu i början sover hon väldigt mycket och då passar jag på att ta itu med mailen och att försöka hålla igång bloggen som vanligt. Jag kommer sikta på att försöka jobba ungefär 30-40 procent, främst med Grounded Factory, bloggen samt en del PR-arbete inför min boklansering i vår.

Fördelen med mitt jobb är att jag kan jobba hemifrån och styra min tid helt och hållet själv. De gånger jag vill ta ett möte på stan så får hon förstås följa med mig vilket jag hoppas kommer funka bra. Jag försöker tänka positivt och ta det lite som det kommer, annars får jag helt enkelt lösa det efter hand. Det bästa med att vara sin egen chef är att jag inte måste bestämma något som gäller ett år framöver utan kan ta det lite dag för dag.

Är det någon av er som kombinerat mammaledighet med att driva företag? Hur gjorde ni?

anja-forsnor-bebis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det kommer gå superbra för dig. Jag har lyckats kombinera mina jobb med att vara hemma med Hollie och tycker det funkat galant. Att ta med Hollie på massvis med jobbmöten har heller aldrig känts bökigt. Allt går om man vill:) kram till er

  Anna kubel 2015-11-18 16:07:38
  Svara
 • Var anställd med min store kille men när han var 2 år så startade jag eget. När han skulle fylla 7 år så blev han storebror och jag täckte upp mina timmar med fler anställda (driver caféverksamhet på två ställen), dock så fortsatta jag med bokföringen och allt det administrativa. Har fungerat över förväntan. Dom första månaderna gick smärtfritt då lillen sov 24/7, sen fick man trixa lite mer och jobba dom stunder han sov alt på kvällen när man min kommit hem (han driver med eget by the way).
  Tror du kommer fixa både bebis och företag galant! Kram

  Linda 2015-11-17 16:58:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!