ANJA FORSNOR

Golden milk

Nu när temperaturen sjunker ute tycker jag det är så mysigt att kura ihop sig i soffan med något varmt att dricka. De senaste dagarna har jag återupptäckt Golden milk som jag drack mycket i vintras. Påminner lite om chai latte och smakar milt och gott. Dessutom sägs den vara extra bra att dricka på kvällen då den smörjer och mjukar upp våra leder vilket hjälper oss att slappna av.

>> Här har jag tidigare skrivit om hälsofördelarna med Golden milk

Golden pasta
1/2 dl torkad gurkmeja eller färsk gurkmeja
1 msk torkad ingefära
1 1/2 dl vatten

Koka upp och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta. Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor, pastan räcker till flera glas golden milk. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.

Golden milk
1 glas

1/2 – 1 tsk golden pasta efter smak
2 dl osötad mandelmjölk / rismjölk / kokosmjölk
1 tsk kokosolja / sesamolja / mandelolja
Kardemumma, vaniljpulver, kanel och eventuell sötning efter smak

Värm mjölken försiktigt på spisen och vispa ner en klick golden pasta. Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning efter vad du föredrar. Jag droppade ner 2 droppar stevia men honung eller agavesirap passar lika bra. Om du kokar en större mängd kan du låta den svalna och förvara den i en glasflaska i kylen, går lika bra att avnjutas kall.

golden-milk-recept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Har varit sugen på att prova detta länge, men fungerar det med färsk ingefära? att man använder saften eller något sånt? 🙂 /Sanna

  Sanna 2016-02-04 15:59:23
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Jag bruka använda torkad ingefära och torkad gurkmeja, tycker det funkar fint. Har varit lite rädd för färsk gurkmeja så det sägs färga av sig överallt (mitt kök är kritvitt och jag vill helst att det ska förbli så). Om man ska använda färsk ingefära eller gurkmeja får man pressa/juica den innan.

   Anja Forsnor 2016-02-04 22:44:21
   Svara
 • Stort grattis till dig & Marcus och välkommen Lilly!!!

  Marie 2015-11-03 09:42:22
  Svara
 • åh, gud vad gott det låter! Ska absolut provas någon dag framöver. 🙂
  Kram, Elisabeth

  Elisabeth 2015-11-01 14:51:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!