ANJA FORSNOR

Hälsokryddan kanel

kanel pukka

Kanel är en av mina favoritkryddor, jag tycker det passar i nästan all typ av bakning, smoothies, gröt och även bröd. I Sverige är vi lite dåliga på att krydda med kanel även i matlagning men det är verkligen gott i såser, grytor och i många kötträtter för den som äter kött. Det här teet från Pukka är en trogen favorit som jag alltid har hemma, kryddat med tre sorters kanel. Riktigt intensivt i smaken och den perfekta starten på morgonen, dessutom fyller det hela köket med en härlig kaneldoft.

Kanel är inte bara gott utan även en riktig hälsokrydda. Det är bra mot magbesvär och sägs lindra illamående, dessutom verkar det bakteriedödande och är även bra för blodsockret och insulinet. Kanel ska även minska sötsug vilket gör det till den perfekta frukostkryddan. Ett tips är därför att tillsätta lite kanel på gröten eller i smoothien på morgonen om du brukar drabbas av blodsockerfall och sötsug under dagen – gott som gör gott!

Vad använder ni helst kanel till?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!