Kanel är en av mina favoritkryddor, jag tycker det passar i nästan all typ av bakning, smoothies, gröt och även bröd. I Sverige är vi lite dåliga på att krydda med kanel även i matlagning men det är verkligen gott i såser, grytor och i många kötträtter för den som äter kött. Det här teet från Pukka är en trogen favorit som jag alltid har hemma, kryddat med tre sorters kanel. Riktigt intensivt i smaken och den perfekta starten på morgonen, dessutom fyller det hela köket med en härlig kaneldoft.
Kanel är inte bara gott utan även en riktig hälsokrydda. Det är bra mot magbesvär och sägs lindra illamÃ¥ende, dessutom verkar det bakteriedödande och är även bra för blodsockret och insulinet. Kanel ska även minska sötsug vilket gör det till den perfekta frukostkryddan. Ett tips är därför att tillsätta lite kanel pÃ¥ gröten eller i smoothien pÃ¥ morgonen om du brukar drabbas av blodsockerfall och sötsug under dagen â gott som gör gott!
Vad använder ni helst kanel till?