ANJA FORSNOR

Risnudlar med laxwok

wok-lax risnudlar-lax lax-wok

I onsdags var jag på julpresslunch hos ICA. Kändes ironiskt nog ganska passande med lite julstämning i september när regnet vräkte ner, även om jag gärna njuter av hösten ett bra tag innan det är dags för jul.

ICA presenterade lite produktnyheter inför jul och berättade bland annat att de är först i Sverige med en färsk ekologisk lax. Jag fick med mig en bit färsk lax hem och bestämde mig för att slänga ihop en asiatisk laxwok till middag. Hade inga exakta mått men använde mig av följande ingredienser, dressingen är verkligen pricken över i.

Lyxig (och hälsosam) snabbmat när den är som bäst!

Risnudlar med laxwok
2 portioner

färsk lax
morot
purjolök
färsk koriander
färsk mango
sesamfrön
kokosolja

Dressing:
tamari eller annan soja
sesamolja
vatten
vitlök
sambal olek
ingefära
citron
honung

Skiva laxen i bitar. Hyvla morot, hacka purjolök och stek tillsammans med laxen i kokosolja några minuter. Låt gärna laxen vara lite rosa i mitten så den inte blir för torr. Koka risnudlarna al dente, viktigt att de inte blir för mjuka och sladdriga. Häll dressingen över de varma nudlarna och servera med laxwoken. Toppa med färsk mango, massa koriander och sesamfrön. Smaklig måltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!