ANJA FORSNOR

Mugcake med banan, choklad och nutella

mugcake-choklad-banan

Lyxig mugcake med smak av banan, choklad och hasselnötter. Jag smög in en liten klick mjuk och krämig nutella i smeten för att göra den extra kladdig i mitten – hurra vad gott! Den perfekta desserten som stillar chokladsuget på bara några minuter.

Passar lika bra till mellanmål då den blir väldigt mättande med banan, ägg och mjöl. Fast till mellanmål skulle jag nog hoppat nutellan och serverat med lite hallon eller blåbär till.

Mugcake med banan och choklad
1 portion (normalstor kopp)

1 ekologisk mogen banan
1 ekologiskt ägg
1,5 msk kakao
0,5 dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk flytande kokosolja
2 tsk sockerfri nutella, kan uteslutas
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt

Mixa ägg och banan med stavmixer till en fluffig smet. Tillsätt resterande ingredienser, utom nutella, och mixa ihop. Jag tycker det blir sött nog av bananen men vill man kan man tillsätta lite sötning i form av honung eller stevia strö. Smörj en kopp med lite kokosolja och klicka ner 1-2 tsk nutella, häll därefter ner smeten i koppen. Värm i mikrovågsugnen på full effekt i 1,5 – 2 minuter. Ät direkt ur koppen eller servera på en tallrik.

Mugcake with banana and chocolate, 1 serving: 1 organic ripe banana, 1 organic egg, 1.5 tbsp cocoa, 3 tablespoon hazelnut flour, 1 tablespoon of coconut flour, 1 tbsp coconut oil, 2 teaspoons sugarfree nutella (can be excluded), 1 teaspoon baking powder, 1 pinch of salt. Mix all ingredients, except the nutella. Grease a cup with a little coconut oil and then down 1-2 tsp of Nutella, then pour the batter into the cup. Heat in microwave on full power for 1.5 – 2 mins. Eat right out of the cup or serve on a plate.

mugcake-nutella nougat-creme-nutella

Tills jag har det perfekta receptet på krämig och mjuk nutella så funkar den här nougatcremen gjord på hasselnötter, olja och kakao alldeles utmärkt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!