Jag och Fannie gjorde bananpannkakor till frukost en morgon i Turkiet. Extra gott med massa färsk frukt och bär till. Receptet är busenkelt och passar lika bra som mellanmål eller varför inte som pannkaksmiddag en kväll? Det brukar även gå hem hos småbarn eftersom pannkakorna är söta i smaken, perfekt med lite bär och yoghurt till. Det är bara att dubbla receptet ifall man ska göra till hela familjen.
Bananpannkakor
2 portioner
2 mogna bananer
2 ekologiska ägg
1 tsk fiberhusk, kan uteslutas
en nypa flingsalt
Mixa eller mosa bananerna och rör ihop tillsammans med äggen. Tillsätt eventuellt lite fiberhusk eller valfritt mjöl för att hålla ihop smeten bättre när man steker. Stek i kokosolja på ganska hög värme.
Tips! Jag tycker det är gott att göra lite mindre plättar, dessutom tycker jag det är enklare att steka än att göra en stor pannkaka.
Kommentera