ANJA FORSNOR

Matcha latte – det gröna mirakelpulvret alla pratar om

matcha-latte

Jag har helt snöat in på matcha-latte, så otroligt gott! Har ni hört talas om matcha? Det gröna japanska teet har länge hyllats för sina hälsosamma egenskaper och sägs verka positivt för våra blodvären, förbättrar hjärthälsan samt bra vid viktnedgång.

Innan man sködar matcha-bladen så skyddas de från direkt solljus vilket gör att bladen är proppfulla med klorofyll och näring. Dessutom innehåller teet otroligt mycket antioxidanter. Bladen finmals till ett grönt pulver som man blandar ut med varmt vatten. Jag toppade min matcha-latte med skummas havremjölk och några droppar honung.

När vi var i Bangkok i vintras fanns matcha som smaksättare i allt möjligt, jag testade både nötmjölk med matcha och mjukglass med matcha. Matcha innehåller mindre koffein än kaffe men sägs väcka kroppen på samma effektiva sätt. Jag som är lite känslig mot kaffe, speciellt på morgonen, tycker det är perfekt när jag behöver en energikick.

Vill du dricka matcha-latte ute så finns det bland annat på Ecoist, Blueberry, Kaffeverket och Snickarbacken 7 här i Stockholm. Vore superkul att höra vad ni tycker ifall ni testat!

matcha

Mitt matcha-te fick jag i present av Iman som köpt det i New York, men det finns att köpa i hälsostbutiker, på nätet och välsorterade tebutiker. Den lilla matcha-vispen köpte jag i en tebutik på Humlegårdsgatan vid Östermalms torg här i Stockholm, riktigt hantverk!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • hej anja! vore intressant att veta vilken mjölk du brukar göra din matcha latte med? tycker nämligen det blir godast när det blir riktigt krämigt med skummad mjölk men tyvärr sa gar ju manga sorter nötmjölk inte sa bra att skumma…

  silja 2015-05-15 18:10:00
  Svara
  • Svar på siljas kommentar.

   Jag brukar använda havremjölk, Oatly har en variant som heter ”ikaffe” som går att skumma. Använder jag nötmjölk brukar jag mixa den med stavmixer för en skummande känsla 🙂

   Anja Forsnor 2015-05-16 09:17:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!