Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Glutenfri lax- och spenatpaj

lax-och-spenatpaj

Gjorde denna lax- och spenatpaj igår som blev riktigt god. Lika mycket som jag älskar en krämig västerbottenpaj gillar jag denna lite smalare paj med keso, ägg och havregrädde. Jag hittade lite rester av ugnsbakad laxfilé i kylen som gifte sig perfekt med spenaten. Gårdagens middag fick bli dagens lunch och idag var den till och med ännu godare när den hade stått till sig lite. Mums!

Pajdeg
1 normalstor form, 4-6 portioner

4 dl mjöl, jag använde hälften sojamjöl och hälften havremjöl
0,5 dl sesamfrön
2 msk kvarg
1 msk fiberhusk
1 msk kokosolja
1-2 msk kallt vatten

Blanda alla ingredienser i en matberedare, forma till en deg och lägg in i kylen cirka 30 minuter. Tryck därefter ut pajdegen i en form och förgrädda i ugnen på 200 grader i cirka 8-10 minuter.

Fyllning
färsk bladspenat
salladslök
ugnsbakad lax, går lika bra med varmrökt lax

Ta ut pajdegen ur ugnen och smula ner bitar av laxen tillsammans med hackad salladslök och bladspenat.

Äggstanning
3 ekologiska ägg
1 dl keso
2,5 dl Oatly havregrädde
1 tsk lantbuljong, Renée Voltaire
salt och peppar efter smak

Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll ovanpå fyllningen. Grädda i ugnen i 200 grader i cirka 25-35 minuter, tills pajen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna en stund innan servering.

laxpaj

spenatpaj

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vad gäller mjölet, om man vill undvika sojamjöl, kan man ta 100% havremjöl eller har du något annat förslag? Ris? Mandel? Någon annan variant?

    Anna 2015-05-15 00:43:00
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Absolut, jag brukar använda mandelmjöl men nu var det slut. Du kan köra 100% mandel, blir supergott! Även kikärtsmjöl, bovete och ris funkar!

      Anja Forsnor 2015-05-15 08:06:00
      Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!