ANJA FORSNOR

Krämig hampafrömjölk med dadlar och kanel

hampa-milk

recipe-hempmilk

hampa-mjolk-recept

Hampa är en helt vegetabilisk källa till fullvärdigt protein, perfekt för vegetarianer eller som ett extra kosttillskott. De små fröna innehåller också fibrer, aminosyror och mineraler samt essentiella fetter som omega-3 och omega-6. Jag använder ofta hampaprotein i mina smoothies eller strösslar hampafrön över en smoothiebowl för en liten extra proteinboost. Skalade hampafrön har en mild och nötig smak och blir riktigt krämigt att göra frömjölk av. Den är god att dricka som den är eller använda som bas i smoothies eller chiapudding.

Hampafrömjölk
cirka 1 liter

2 dl skalade hampafrön
8-9 dl vatten (beroende på hur stark smak du vill ha)
2-3 urkärnade dadlar
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kallpressad rapsolja
en nypa flingsalt

Gör så här: Mixa fröna tillsammans med vatten tills fröna lösts upp, tillsätt resterande ingredienser och mixa någon minut till. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer kryddor eller dadlar beroende på hur söt du vill ha din mjölk. Häll mjölken genom en nötmjölkspåse och pressa ut den sista mjölken. Förvara i en glasflaska med sluten kork, håller cirka 2 dagar i kylskåp.

hemp-milk

_
Translation:
Hemp is a vegetarian source of full protein, perfect for vegetarians or as an extra dietary supplement, for example in smoothies. The small seeds also contain fiber, amino acids, minerals and essential fats like omega -3 and omega -6. Shelled hemp seeds has a mild, nutty flavor and gets really creamy as a milk.

Hempseed milk
about 1 l

0.8 cups shelled hemp seeds
0.9 liters of water (depending on how strong the flavor you want )
2-3 pitted dates
1 teaspoon cinnamon
1 tsp vanilla powder
1 tsp cold-pressed rapeseed oil
a pinch of sea salt

Mix the seeds with water until the seeds dissolved, add the remaining ingredients and mix another minute. Taste and add possibly some more spices or dates depending on how sweet you like your milk. Pour the milk through a nut milk bag and squeeze out the last milk.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • […] Recept: Hampafrömjölk › […]

  Tips på nyttig och hälsosam studentmat! | Anja 2015-04-22 15:16:04 http://anja.elle.se/hur-har-man-som-student-rad-att-ata-halsosamt/
  Svara
 • Kan det verkligen stämma att 8-9 liter vatten ger 1 liter färdig produkt?!

  Carina 2015-04-15 23:19:00
  Svara
  • Svar på Carinas kommentar.

   8-9 dl ska det förstås vara 🙂 Tack för du såg det! Om du använder 9 dl vatten plus resterande ingredienser så skummar det upp och blir ganska tjockt. Jag fick ungefär en liter på detta recept.

   Anja Forsnor 2015-04-16 08:57:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!