ANJA FORSNOR

Härliga onsdag

egg

eggs

Vad äter ni till mellis idag? För mig blev det riskakor med ägg, gurka och lite flingsalt och persilja på toppen. Så gott! Dessa riskakor gjorda på råris, sesamfrön och solrosfrön är mina favoriter, smakar nästan lite rostat i smaken.

Men alltså vilket underbart väder det är här i Stockholm idag! Strålande sol, klartblå himmel och dessutom varmt. Okej, ganska varmt för att vara början av mars i alla fall. Jag var uppe tidigt imorse och har jobbat undan en massa hela dagen så nu tänkte jag unna mig en långpromenad i solen. Sunglasses on, jag är redo!

_
Translation: Todays snack – ricecookies with eggs and cucumber. Today sun is shining in Stockholm and we have clear blue sky. Getting ready for a long walk in the sun, sunglasses on!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Anja!

  Ohh vad det där såg gott ut!
  Jag skrev en fråga i ditt Instagramkonto då du lade ut bilden på riskakor men jag ställer frågan även här. 🙂
  Jag har nu ätit glutenfritt en tid och tycker jag har varit såååå duktig som tagit bort vanligt bröd, pasta, bröd som jag i vanliga fall fullkomligen älskar. I ställer för bröd har jag bl.a ätit riskakor som mellanmål, vet att det inte ger så mycket näring men går snabbt och lätt och är riktigt gott om man hittar en bra riskaka. Nu har vänner skrämt upp mig efter den senaste tidens larm om att riskakor innehåller arsenik och kan ge cancer! Jag har ätit en hel del under flera månader, vad är din åsikt i den frågan? Har du något lugnande besked att ge? 🙂 Är vissa riskakor bättre än andra? Jag älskar Urtekrams riskakor och då framför allt den röda påsen, quionagaletter.

  Kram och tack och lov att din blogg finns som ger så mycket inspo!
  Eva-Lena

  Eva-Lena 2015-03-13 14:56:00
  Svara
  • Svar på Eva-Lenas kommentar.

   Hej Eva-Lena, förlåt för sent svar! Jag har också läst om larmet med arsenik i risprodukter och sedan dess har jag faktiskt dragit ner en hel del på min riskonsumtion, speciellt eftersom det krävs väldigt små doser för att det ska vara skadligt. Jag tycker alltid man ska ta sådana här larm på allvar så länge det finns fakta bakom som stödjer och det kommer från trovärdiga källor. Jag anser att Livsmedelsverket är en sådan. Jag gillar också quinoagaletterna men de innehåller 90% råris vilket inte är så stor skillnad från vanliga riskakor. Mitt tips är att du byter ut riskakorna mot t.ex. fröknäcke, Risenta har färdiga mjöl- och fröblandningar som är superenkla att göra. Kram!

   Anja Forsnor 2015-03-16 19:46:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Hej Anja!
    Tack för ditt svar!
    Ja jag känner samma som du att jag blev lite rädd för larmet så jag har skurit ner rejält på riskakor nu. Tidigare åt jag flera st per dag och tyckte det var toppen som mellanmål men nu vågar jag inte fortsätta med samma mängd längre. Har du provat Renée Voltaires Bovetekex? De bör väl vara ok iaf? 🙂 De är hutlöst dyra så köper de bara ibland.
    Tack för tipset på fröknäcke, ska absolut testa de!
    Stor kram!

    Eva-Lena 2015-03-21 15:53:00
    Svara
    • Svar på Eva-Lenas kommentar.

     Ja, bovetekexen innehåller bara bovete så de kan du äta med gott samvete istället för riskakorna. Supernyttigt! Men kanske något man får unna sig ibland med tanke på det dyra priset 🙂 Kram!

     Anja Forsnor 2015-03-22 18:39:00
     Svara
 • http://isabyl.devote.se

  De där äggen så HELT PERFEKTA ut! haha. Mums!

  ISA 2015-03-12 15:21:00
  Svara
 • Hej Anja! Som jag har förstått dig så är du utbildad dietist? (Rätta mig om jag har fel) Och jag går i samma planer men jag undrar hur en dag i yrket skulle kunna se ut? Vad för typ av människor möter du på din arbetsplats och vad är det bästa med jobbet? Var det svårt/lätt att hitta jobb efter utbildningen?
  Ha det bra! 🙂

  Elin 2015-03-12 07:33:00
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin! Jag är utbildad Livsstilsrådgivare, dvs. kostrådgivare i grunden. Skillnaden är att man som kostrådgivare jobbar med förebyggande hälsoåtgärder medan man som dietist jobbar mer inom sjukvården. Jag är egen företagare och startade upp min verksamhet kring andra områden under tiden jag studerade, när jag väl var färdigutbildad hade jag redan en bra grund och nätverk. Jag samarbetar med ett gym/träningscenter i Stockholm och många av mina kunder tränar och lever ett aktivt liv. Kostrådgivningen är bara en liten del av vad jag jobbar med, majoriteten av tiden lägger jag på uppdrag som hälsoskribent i olika sammanhang. Hoppas det gav dig lite svar på din fråga. Lycka till! 🙂

   Anja Forsnor 2015-03-12 13:43:00
   Svara
 • Ser supergott ut! Vilket märke kommer riskakorna ifrån? Mitt mellanmål bestod av en smoothie med banan, ananas, kallpressad kokosolja, rismjölk, grönkål, vetegräs och vaniljpulver.

  Anja 2015-03-11 18:48:00
  Svara
  • Svar på Anjas kommentar.

   Gud så gott det lät, får nog bli en liknande smoothie som mellanmål för mig idag! Dessa riskakorna kommer från Friggs ekologiska, supergoda!

   Anja Forsnor 2015-03-12 13:39:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!