ANJA FORSNOR

Mjölkfri kokosglass med lime och citronmeliss

coconut-icecream

kokosglass-vegansk

Jag försökte återskapa en kokosglass som vi åt i Thailand som var helt sanslöst god. När jag frågade vad den innehöll tittade de bara på mig och sa ”coconut!”. Jag misstänker att det kanske var en och annan sockerbit i också för den var liksom lite för söt för att enbart innehåll kokosnöt. Den här blev inte riktigt som jag tänkt mig men en värdig utmanare på vägen mot den perfekta kokosglassen. Kokosglass
4 portioner 

1 burk kyld kokosmjölk
2 ägg
1 msk kokossocker eller valfri sötning
1/2 pressad lime
1 dl riven kokos

Gör så här: Ställ kokosmjölken i kylen i några timmar, då separeras kokosmassan från vätskan. Häll vätskan åt sidan och dela kokosmassan med en gaffel eller visp. Separera äggulan från äggvitan och vispa äggvitan med elvisp till ett hårt skum (du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att äggvitan rör sig). Blanda kokossocker, eller annan sötning, med äggulan och rör försiktigt ner kokosmassan i skålen med äggula. Vänd ner hälften av äggvitan i blandningen för att sedan försiktigt tillsätta den andra hälften. Låt glassen stå i frysen i minst en timme, ta fram cirka 20 min innan servering.

Tips! Riv lite mörk choklad och strössla över glassen vid servering.

glass-kokos
_
Translation: coconut ice-cream, 4 servings

1 can of chilled coconut milk
2 eggs
1 tbsp coconut sugar or any sweetening
1/2 lime juice
1 cup grated coconut

To do this: Set the coconut milk in the fridge for a few hours, then separated coconut pulp from the liquid. Pour the liquid aside and share coconut pulp with a fork or whisk. Separate the yolk from the egg white and whisk the egg whites with electric mixer until stiff (you should be able to turn upside down on the bowl without the egg white move). Mix coconut sugar with the egg yolk and stir gently down coconut pulp in the bowl with the egg yolk. Fold in half of the egg whites into the mixture and then gently adding the other half. Let the ice cream in the freezer for at least an hour, and take out about 20 minutes before serving. Enjoy!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Låter jättegott! I vilket skede ska man blanda ner lime och riven kokos? Tack för en fantastisk blogg!

  Sara 2015-03-08 21:13:00
  Svara
 • Tack för inspirationen du ger för ett härligare liv! Älskar din blogg och ditt koncept på hälsa. Dessutom verkar du vara en fantastiskt fin människa 🙂

  Kajsa 2015-03-07 22:43:00
  Svara
 • Wow, den ser ju dock helt maaagisk ut! Tack för du räddade lördagens efterrätt framför Melodifestivalen.

  Bea 2015-03-07 17:09:00
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Hur blev glassen igår? Hoppas du gillade den! Gillar man kokos så… 😉

   Anja Forsnor 2015-03-08 20:37:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Tackar som frågar! Den blev väldigt, väldigt god! ”Slurp” sa det så var hela satsen uppäten, haha. Om du uppdaterar receptet mot den ”perfekta kokosglassen” får du väldigt gärna ”hojta till”! Jag gör den gärna om och om igen. Ha en fin måndag!

    Bea 2015-03-09 06:30:00
    Svara
 • Vegansk? Med ägg:)? Inte riktigt…. Återskapa gärna en vegansk version!

  Ulrika 2015-03-07 14:54:00
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Hoppsan, du har helt rätt. Slarv av mig! Tack för att du rättade. Har förresten recept på vegansk rawfood-glass med kokos och lime under kategorin ”glass” 🙂

   Anja Forsnor 2015-03-08 20:38:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!