ANJA FORSNOR

Hälsogranola med bovete och spirulina

granola

Efter önskemål kommer här receptet på min granola med bovete och spirulina. Krispig i konsistensen och med en svag smak av spirulina och citron. Känns det lite läskigt med spirulina så börja med 1/2 tsk och testa dig fram. Vill du ha den lite sötare är det bara att tillsätta lite extra honung. Personligen gillar jag att den inte är så söt, passar perfekt i söta smoothiebowls med massa frukt och bär.

Hälsogranola med spirulina
1 plåt

Torra ingredienser:
2 dl krossat bovete eller boveteflingor
1 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl skalade hampafrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1 tsk flingsalt
1 tsk spirulina
1 tsk ingefära

Blöta ingredienser:
2 msk kokosolja
1 dl vatten
1/2 pressad citron och lite rivet citronskal
1 msk honung

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält 2 msk kokosolja i mikron och blanda med 1 dl vatten och 2 msk honung. Vänd ner tillsammans med de torra ingredienserna, bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta på 200 grader i ugnen i cirka 12-15 minuter. Ta ut och känn så att müslin är krispig, annars sätt in någon extra minut. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering.

granola-spirulina

spirulinagranola

buckwheat-spirulina-granola

buckwheat-granola


Translation:
Buckwheatgranola with spirulina

Dry ingredients:
2 cups crushed buckwheat or buckwheat flakes
1 cup gluten-free oatmeal
1 cup sunflower seeds
1 cup shelled hemp seeds
1/2 cup pumpkin seeds
1/2 cup flax seeds
1 tsp salt flakes
1 teaspoon of spirulina
1 teaspoon ginger

Wet ingredients:
2 tbsp coconut oil
1 cup water
1/2 lemon juice and a little grated lemon peel
1 tablespoon honey

To do this: Mix all the dry ingredients in a bowl. Melt 2 tablespoons of coconut oil in the microwave and mix with 1 cup water and 2 tablespoons of honey. Mix with the dry ingredients, spread out all on one sheet with parchment paper and roast at 200 degrees in the oven for about 12-15 minutes. Take out and feel so muesli is crispy, otherwise insert any extra minute. Remove from the oven and let cool before serving.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!