ANJA FORSNOR

Vinn 1 månads kostrådgivning med mig

cheesecake

Dagen till ära tänkte jag passa på att ha en liten tävling. Jag är så nyfiken på att höra vilka recept ni gillar bäst här i bloggen. Som tack för att ni tar er tid att svara drar jag en person som vinner 1 månads kostrådgivning med mig, då ingår kostplan och coachning för 4 veckor (värde 2 500 kr). Allting sker online så det spelar ingen roll var i landet, eller världen för den delen, ni bor. Tävla på!

För att tävla skriver du en kommentar på detta inlägg där du svarar på:

1. Vilket är din favorit bland mina recept?

2. Motivera varför just du ska vinna en månads kostrådgivning.

För inspiration så hittar du alla recept här!

Tävlingen pågår helgen ut och jag drar en vinnare i början av nästa vecka. Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
57kommentarer
 • Jag är helt såld på Fresh Springrolls, och kommer noga vara det ett bra tag framöver. Dom är gudomligt goda.

  Jag vill vinna din coaching för att jag brinner för träning men har aldrig riktigt lyckats med kosten. Som student är den en utmaning att mer eller mindre hinna laga välkomponerade måltider, i kombination med brist på kunskap. Jag är övertygad att det är just kosten som gör att jag inte upplevt särskilt mycket utveckling, med tanke på mängden träning. Du verkar vara en inspirerande och härlig coach, för att få mig i rätt riktigt motivation – och kostmässigt!

  Marili 2015-03-12 19:37:00
  Svara
 • […] har suttit och läst igenom alla era bidrag i tävlingen. Rörd över era fina ord och hur ni väljer och dela med er av era känslor har jag skrattat och […]

  Ni är fantastiska! | Anja 2015-03-03 16:01:44 http://anja.elle.se/ni-ar-fantastiska/
  Svara
 • Hela familjen älskar den vegetariska lasagnen. Den är verkligen ljuvlig.
  Jag har haft problem med olika ätstörningar från och till sedan jag var 17 år. Nu är jag 36 år och har familj med två barn. Jag önskar att familjen kan hitta en balansera vegetarisk kost och hade blivit överlycklig om vi kunde få en månads stöttning.

  Jennie 2015-03-02 13:53:00
  Svara
 • 1. Butternut squash soppan! Den ar grym, jag gor den ofta, har extra alltid i frysen for att ta med som matlada samt min lillskrutt pa 13 manader alskar den med som mos istallet for soppa. Win win liksom.
  2. Vill garna vinna din coachning da jag inte kommer till skott med att lagga om mina matvanor. Laser din blogg och tanker tanken men far inte till det. Har tva fina pojkar pa 4 ar och 13 manader och som de flesta andra smabarnsmammor sa finns det inte mycket tid over till ”me time”. Kul med en tavling som gar att vinna aven fast man inte bor i Sverige!

  Tack iallafall for en grym blogg!

  N S 2015-03-01 23:06:00
  Svara
 • Hej, jag heter Josefin och jag är 26 år gammal. Jag älskar verkligen dina frasiga vegetariska piroger! De är supergoda! Passar perfekt, jag som är vegetarian och allt!
  Jag skulle verkligen behöva denna kostrådgivning under en månad, jag har en dröm om att snart kunna skaffa barn och vill verkligen vara i topptrim när jag väl blir gravid. Just nu tränar jag bra men känner att det är på kosten jag faller. Jag har även diabetes typ 1 och måste få ordentlig bukt på mitt Hba1c innan jag kan bli gravid. Denna kostrådgivning skulle ge mig en kanonstart på vägen mot en bra form och ett stabilt blodsocker, så även mitt framtida barn kan få bästa möjliga förutsättningar 🙂
  Du har en fin blogg och jag håller tummarna om att jag vinner!
  Kram Josefin

  Josefin A 2015-03-01 22:44:00
  Svara
 • 1, mina favoritrecept är frukostgrötrecepten http://anja.elle.se/frukostgrot-x-5/
  Äter samma havregrynsgröt varje morgon, men när jag läser dessa recept och ser de aptitliga inspirerande bilderna blir jag sugen på att variera min frukostgröt med olika av dina nyttigare grötrecept.

  2, jag blir hungrig väldigt snabbt efter en måltid och skulle vilja vara mätt längre och slippa den panikhungern jag upplever påväg hem från jobbet. När jag har ätit känner jag mig ofta mätt på ett jobbigt sätt, mår varken bra när jag är mätt och precis ätit eller när jag inte ätit på två timmar. Vore härligt att må bra efter lunch/middag och inte bara känna sig trött och utmattad efter matintag samt hungrig redan 2 timmar senare och trött/gnällig innan matintag (panikhungern). Lider också av trötthet, energilöshet och orkeslöshet för det mesta. Har ingen koncentrationsförmåga alls på kvällarna, orkar bara ligga och vila i min säng.

  Har även problem med mina muskler som är stela o lätt får kramp, har blivit rådgiven om att grönsaker skulle kunna hjälpa detta. Lider även av torra eksem från och till i ansiktet som kan vara kopplade till näringsbrist/b-vitaminbrist/järnbrist. Behöver äta mera varierat.

  Skulle vilja komma igång och träna igen, men som det är nu har jag ingen drift eller energi till att starta nya projekt, så det är en ond cirkel med min energilöshet. Behöver rörelse för att bli piggare, men vill först bli lite piggare så jag orkar starta igång ”mitt nya liv”.

  Maria T 2015-03-01 22:26:00
  Svara
 • Jag tycker om recepten på mellanmål, speciellt de man kan förbereda snabbt och sedan ta med sig och äta på jobbet.

  Jag skulle vilja vinna en månads kostrådgivning då jag har kommit igång bra med träning, men uppnår inte de resultat jag vill pga brist på kunskap angående mat. Jag kämpar på med träning, men det händer liksom inte så mycket, så jag behöver hjälp med val och råd av kost.

  Kram,
  Madeleine

  Madeleine 2015-03-01 21:26:00
  Svara
 • 1. Svårt att välja men sashimilaxen! AMAZING!

  2. Anledningen till att jag skulle vilja vinna en kostrådgivningsmånad är främst för att jag läst din blogg länge, delar och uppskattar dina tankar och din syn på kost och hälsa. Jag har lidit av ätstörningar sedan jag insjuknade vid 13 års ålder och min kropp har fått utstå rejäla viktfall under åren som gått sedan dess, då jag blivit ”frisk”/insjuknad, tappat vikt på nytt, gått upp, tappat igen… Jag är idag 24 år gammal och tappade under hösten ännu en gång lite ofrivillig vikt – denna gång dock främst stressrelaterad då jag kombinerade heltidsuppsats med heltidspraktik, vilket såhär i efterhand troligen tärde på mig mer än vad jag ville inse. Mitt mål är att gå upp ett par hälsosamma kilon, komma i balans för att kunna leva det liv jag vill leva till fullo. Jag upplevde ett riktigt uppvaknande för en dryg månad sedan då jag råkade ut för lungkollaps vilket ej behöver ha koppling till min just nu lite för låga vikt, men som fick mig att inse hur skört livet är och att det inte vore det minsta konstigt om detta var en följd av all skit jag utsatt min kropp för under de senaste tio åren – ständigt för lågvikt och kg upp och ner. Jag är trött på detta nu.

  Mitt problem är inte att äta – jag ÄLSKAR mat, jag tycker det är kul med matlagning. Mitt problem är att äta så som jag vill – sund, bra, inspirerande och fräsch mat – sådan mat som du bloggar om – utan att riskera att det blir för lite och jag börjar tappa istället för att öka eller hålla vikt. Jag behöver ha en kostrådgivare som dig – som kan ge mig råd för hur jag ska kunna äta denna BRA mat som ätstörningsvården rådissar och lägger fram traditionell husman och tallriksmodellen – men som jag känner är bra för min kropp och kan hjälpa mig nå långsiktig balans. Jag måste ta tag i detta innan det är försent. Jag börjar få ångest över att jag blir äldre och äldre, men att jag inte har en kropp som kommer hålla livet ut, som aldrig får bara vara i balans. Min begränsade ekonomi som student har gjort det svårt för mig att söka hjälp hos en kostrådgivare tidigare, så att få chansen att vinna denna månad skulle vara helt fantastiskt för mig. Efter att ha läst din blogg har jag fullt förtroende för att du skulle kunna hjälpa mig nå den långsiktiga balans jag eftersträvar. Jag vore så obeskrivligt tacksam om jag vann denna möjlighet.

  Linnea 2015-03-01 14:09:00
  Svara
 • Hej!
  Spring rolls är helt klart min favorit av alla recept! Älskar enkla men inspirerade maträtter!

  Varför ska just jag vinna? Jag inleder min 3 vecka av mitt ”nya” liv, från student till heltidsjobb och till råga på att blev jag lämnad av min andra halva och bästa vän i samma veva. Vad gör man när allt känns tungt och all energi går till att orka gå upp på morgonen? Jobbigast har helt klart varit maten. Vad ska man laga? Jag är ju inte ens hungrig lägre.. Får ställa klockan för att komma ihåg att äta! Jag vill hitta tillbaka till vardagen och få rutin! Bästa jag vet är rutin, som den kontrollmänniska jag är! Jag hoppas att jag vinner och får hjälp med att hitta tillbaka!

  Julia L 2015-03-01 13:57:00
  Svara
 • 1. Min favorit bland dina recept är det glutenfria
  morotsbrödet. Underbart!

  2. Jag önskar att jag kunde få vinna tävlingen. Jag har under
  hösten försökt ta mig ur en period då jag konstlat med mina matvanor. Har haft
  det oerhört tufft och efter att ha tappat mycket i vikt har jag nu försökt
  jobba mig tillbaka, men jag känner mig så vilsen. Vet inte om jag äter
  tillräckligt, för mycket, för lite/mycket av rätt de olika näringsämnena. Har
  svårt att skilja på hungrig och mätt. Jag tränar en del och skulle gärna vilja
  optimera min träning med just bra kost.

  Om jag skulle vinna tävlingen så skulle jag bli oerhört glad. Det skulle innebära en stor vinst för mig att kunna hitta en balans i mitt tänkande kring kost då jag i nuläget är rejält ute
  och cyklar.

  Anna M 2015-03-01 10:23:00
  Svara
 • Hej! Sashimilaxen är min favoriträtt. Tack för det receptet! Jag älskar mat och skulle njuta av en månad av nya recept och inspirerande matlagning med din hjälp!

  Johanna A 2015-02-28 21:48:00
  Svara
 • Först: tusen tack för en superbra blogg, har följt den från start
  och den blir bara bättre och bättre – du är en stor inspiration!

  Mitt
  favoritrecept måste nog vara bananpankakorna. Vet att det nu var
  längesen du skrev om dem första gången, men så fantastiskt enkla och så
  väldigt goda, som mellanmål, frukost eller kvällsmat -ja, det perfekta
  receptet helt enkelt.

  Det vore jätteroligt att
  vinna en kostrådgivning med dig, och definitivt välbehövligt. Började
  träna för ca 2.5 år sedan och lade i samband med det om kosten, men
  efter att ha dragigt på mig diverse skador under förra sommaren har jag
  svårt att komma tillbaka. Har en fantastisk PT som hjälpt mig med
  kroppen, men mitt förhållande till mat har halkat efter och är inte helt
  bra för tillfället, och att få tillbaka den där känslan att kroppen är
  fulladdad och redo för träning vore helt underbart! 🙂

  Louise 2015-02-28 16:48:00
  Svara
 • Hej Anja!

  1. Jag älskar dina raw chokladbollar, det är helt klart mitt favoritrecept! Chokladbollar har varit och är det absolut bästa jag vet, och jag trodde på riktigt ALDRIG att jag skulle kunna äta chokladbollar utan socker i. Men hör och häpna, du har fått mig att välja raw chokladbollar många gånger framför vanliga socker-choklad-bollar. Det är inte illa pinkat!

  2. Jag är en 24-årig socionomstudent som började skriva min C-uppsats i måndags och har många månaders skrivande framför mig. Av tidigare erfarenheter har jag svårt att hitta den berömda balansen i dessa skrivtider. När jag sitter och pluggar har jag lätt att ta till (överdrivet mycket) av ”det lättillgängliga, snabba sockret”. Jag har någon tanke att det ska göra mig piggare och mer motiverad, men så blir det ju aldrig, SÅKLART… Jag vill så gärna vinna detta pris eftersom jag vet att jag behöver orken under min uppsatsperiod. En kostrådgivning av dig skulle kunna hjälpa mig så himla mycket på vägen mot just det men också mot mitt sökande efter en balans och en livsstil som bidrar till en bättre och piggare version av mig själv, och som inte är en ”4 veckors-utmaning inför #bikini2015″…

  Ha det gott och stort tack för all inspiration du ger!

  Lisa Leander 2015-02-28 11:25:00
  Svara
 • Mitt favoritrecept är helt klart din vegetariska lasagne. Glutenfri, comfort food men ändå hur bra som helst för kroppen.

  Att få möjligheten att lägga upp en kostplan skulle hjälpa mig att vidga mina vyer. Jag anser mig själv väldigt medveten och duktig på att laga mat, jag tänker på vad jag äter och för mig är det viktigt att ta hänsyn till både kropp och miljön som jag påverkar. Dock tränar jag relativt mycket och vill nu ta det ännu ett steg längre, och då vill jag ge ett extra järn på min mathållning. Jag gillar din blogg, dina tankar och din kosthållning så jag tror att du skulle kunna hjälpa mig att ta mig ännu en nivå.

  rebeccaperlaman 2015-02-28 10:35:00
  Svara
 • Receptet som står högst på favo lista är http://anja.elle.se/vegan-raspberry-smoothie-bowl/ Jag har nyligen börjat testa mig fram med vegan recept och denna smothien har varit en av mina inspirationer.

  Jag vill vinna för att jag har passion för mat! Jag loggar allting jag äter varje dag för att jag ska få i mig tillräckligt med näring. Vanligtvis är jag lite av en slarvmaja när det kommer till kost. Jag vill ha hjälp just av dig om hur jag ska äta riktigt för att både vara snäll mot min kropp och planeten!

  *Håller tummarna*

  Agata Absalyamova 2015-02-27 22:50:00
  Svara
 • Alla härliga färgglada frukost tips är det bästa!

  Jag vill lära mig mer om kost och hur den kan få mig att må!

  Sofie 2015-02-27 22:35:00
  Svara
 • Hej, detta är ju något man bara vill vinna! Mitt favorit recept är http://anja.elle.se/falafel-med-rostad-sotpotatis-och-arthommus/. Det tog lite tid innan jag fick till dem men blev supergott med jordnötssmöret i! Jag har som så många andra alltid kämpat mycket med maten. Alltid varit lite större och haft ångest inför varje måltid. Samtidigt älskar jag mat och vill få en bra relation till maten. Rätt säker på att jag har IBS och tror att din coachning hade varit till en stor hjälp.

  Li 2015-02-27 21:25:00
  Svara
 • Hej och tack för en väldigt inspirerande blogg!

  Det är väldigt många recept och inlägg som inspirerar mig till att prova nytt och mer vegetariskt. Den vegetariska lasagnen är en favorit just nu!

  Det skulle vara fantastiskt att ta del av en personlig coachning och kostrådgivning från dig! Jag har i hela mitt vuxna liv kämpat med vikten (läs: 20 år), framgångsrikt gått upp och ned i vikt om vartannat både på egen hand med allsköns dieter, samt med hjälp av viktväktarna i omgångar, xtravaganza och itrim. Jag har nyligen startat en ny plan för att gå ned i vikt (ca 20kg kvar) men försöker denna gång att äta så naturligt som möjligt och med riktig mat. Och att det får ta sin tid denna gång. Inga quick-fixes igen. All peppning och coachning i den här processen är varmt välkommet samt förhoppningsvis en hel del kunskap på vägen.

  Tack igen för din toppenblogg!

  Fredrika 2015-02-27 19:42:00
  Svara
 • Hej! Mitt absoluta favoritrecept av dig är chokladgröten med hallon och blåbär. Jag började äta vanlig havregrynsgröt till frukost varje morgon, för drygt ett halvår sedan och började tröttna ordentligt på det för ett tag sedan! Jag hittade då receptet på chokladgröten på din blogg och det blev snabbt en favorit. Jag äter den minst två dagar i veckan, för lite variation till den vanliga originella havregrynsgröten.

  Jag kom igång med träning för några månader sedan och tycker att det är grymt kul. Problemet ligger dock i kosten, som jag har väldigt svårt att hålla på en stabil och balanserad nivå. Jag är student, så har inte råd med de dyraste råvarorna. Jag har börjat inse att mitt problem för att uppnå de resultat jag vill, helt klart ligger i kosten, så hade varit grym att få kostrådgivning av dig. Kram

  Hannah 2015-02-27 16:09:00
  Svara
 • Åh! Jag gör i princip alla dina varianter av rawgurt och bowls. Är helt besatt. Näst på tur är att testa falafel.

  Moa 2015-02-27 14:58:00
  Svara
 • Hej Anja!
  1. Alla dina recept där du byter ut köttfärsen mot bönor. Min familj har alltid varit några riktiga köttätare och jag kan inte minnas ett enda mål som har varit vegetariskt under hela min uppväxt. Så med hjälp av dina recept har jag nu lyckats få dem att uppskatta även vegetariska rätter. Bönburgarna vart en riktig hit!
  2. Jag har börjat få stora problem med min mage. Den blir uppsvälld, gasig, kramper, jag blir både hård och lös om vartannat och har svårt att hitta någon balans. Jag har uteslutit gluten och till 98% äter jag inget raffinerat socker och det har hjälpt en del men problemen kvarstår. Detta förhindrar mig i min vardag. Det är inte kul att gå och träna, träffa människor eller åka iväg om man inte vet hur magen kommer vara. Det leder till en stress vilket bara gör allting värre.
  Jag är bara 18år och vill kunna vara spontan, åka iväg med mina vänner utan att oroa mig över att där kanske inte finns någon toa, träna utan att oroa mig över att magen ska vilja släppa ut gaser som kan få folk att vilja fly (ber om ursäkt för det, haha..).
  Jag hade därför mer än gärna vunnit en månads kostrådgivning med dig i hopp om att få en glad och balanserad mage!
  Och tack för en inspirerande blogg!

  Ellen Persson 2015-02-27 13:46:00
  Svara
 • Heej Anja!
  Jag är på ständig jakt efter goda och mättande mellanmål och när jag testade din Berry Coconut så kände jag att jag inte behöver leta mer.
  Mat har stor betydelse i mitt liv och jag har svårt att hitta balansen mellan för lite och för mycket mat. Det enda jag vill är att få en sund inställning och känna att jag ger kroppen vad den behöver, vilket är svårt! Du är en stor inspirationskälla när det gäller just inställningen till mat och träning vilket jag tycker är oerhört viktigt hos en kostrådgivare. Det finns så mycket bud kring vad man bör & inte bör äta och en kostplan känns som ett steg i rätt riktning.
  Vore så kul att vinna detta!

  Daniella 2015-02-27 13:23:00
  Svara
 • Hej Anja!

  Vilken bra tävling och framförallt, vilket fantastiskt pris!

  1. Min favorit är utan tvekan den vegetariska lasagnen. Har gjort den flera gånger och den blir alltid en succé.

  2. Jag skulle behöva hjälp med att förändra min syn på kost i grunden. Jag tror alltid jag har haft ett litet sockermonster boende i mig och i perioder blir det som att jag använder socker både som belöning och som tröst. Jag känner ju att min kropp inte mår bra av det men har svårt att bryta den dåliga vanan, så tror att kostrådgivning och en riktig push mot en vettigare syn på kosten är precis det jag behöver.

  Måste passa på att tacka för en riktig inspirationsboost till blogg också, fick upp ögonen för den efter Ung Cancers medlemsträff där du var med och tycker alltid jag kan hitta inspiration när det gäller både träning och kost här.

  Emma 2015-02-27 12:00:00
  Svara
 • Hej!
  Vilken rolig tävling. Som den kostintresserade person som jag är gick jag igång direkt. Vore superspännande att få en månads kostrådgivning 🙂

  Ett av mina favoritrecept är ditt Kryddbröd. Det har blivit en stående inslag på bufféer till söndagsfrukosten eller som kvällsfika. Det gjorde även succé på julbordet i år där det var ett av de nyttiga inslag som jag introducerade till min släkt!

  Tack för en inspirerande blogg! Kram Sofia

  Sofia C 2015-02-27 10:31:00
  Svara
 • Hej Anja! Kul med tävling!
  Mitt favoritrecept från din blogg la du ut för nästan ett år sedan, det är cashewdressingen som du serverade till lax och zucchini- och morotspasta. Jag har under det här året ätit den till ALLT (okej lite överdrivet) Men så fort jag inte vet vad jag ska laga så kommer jag på att jag gör dressingen och då behövs det inte så mycket mer, en laxbit, enkel sallad eller ugnsrostade grönsaker. Den är verkligen helt gudomlig!
  Jag skulle älska att vinna kostrådgivningen! Jag hittar vldigt mycket inspiration i din blogg och blandar och ger lite av vad jag ser men att få bli coachad av dig och kanske våga ta steget till att göra mer avancerad raw food grejer eller prova saker som jag inte lockas av bara på namnet. JAg har varit halvvego i drygt tio år, men tycker att jag har fastnat i ett hjul. Jag behöver mer inspiration och tips för hur jag (i min vardag och med min livsstil) skulle kunna äta mer allsidigt. Det här låte ju som ett riktigt guldläge!
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!

  Lina 2015-02-27 10:10:00
  Svara
 • Hej!
  Vilken underbar tävling. Måste säga att det är väldigt svårt att bara få välja ett av alla dina fantastiska recept men vinnaren blir nog ändå chokladbrowniertårtan gjord på svarta bönor som du delade med dig av för ett tag sedan. Sååå god och jag har bakat den många många gånger.

  Det vore otroligt roligt att få den här chansen med personlig kostrådgivning då jag behöver ny inspiration för min glutenfria kost. Har lagt om kosten sedan 8 år tillbaka pga celiaki och känner att jag trampar på ett ställe, vore så kul med nya recpet och coching så jag kan fokusera ännu mer på matlagning för det är något jag verkligen tycker om.
  http://erikacao.blogspot.se

  Erika 2015-02-27 10:08:00
  Svara
 • Grattis på födelsedagen (en dag i efterskott)!

  Jag har provat flera av dina recept, men om jag ska välja ut ett så är det nog chokladsmoothien. Både jag och mina barn älskar den!

  Jag skulle gärna vilja vinna kostrådgivningen för att kunna hitta lite mer balans i livet. Jag är sjukskriven för utmattning sedan fyra månader tillbaka, och försöker hitta ett sätt att äta som hjälper både kropp och själ att läka. Jag skulle bli överlycklig för din stöttning i detta!

  Sarah 2015-02-27 09:24:00
  Svara
 • Hej Anja!
  1.Mitt favoritrecept är din falafelsallad, det bästa jag vet.

  2. Jag går på skidgymnasium uppe i Åre, och jag tävlar i alpint. Min vardag består väldigt mycket av träning, båda alpint och fysträning av olika slag. För att orka med krävs det att jag äter rätt mat. För ett år sedan fick jag reda på att jag var vetemjöl allergisk och även känslig mot andra livsmedel. Detta ställde till det och gjort att min mage fortfarande inte är hundra och tycker jag det är svårt att få ihop näringsrika mål. Jag går mitt sista år och skulle verkligen behöva få ihop kostdelen så jag kan till 100 % fokusera på min träning, för att nå dit jag vill. Din hjälp skulle vara ovärderlig. Hoppas vi syns

  Lovisa

  Lovisa 2015-02-27 09:07:00
  Svara
 • Hej! Vilken kul tavling 🙂

  1. Nyttiga och harliga raw glass recept ar ju toppen, och jag alskar ditt avokado, lime och kokos raw glass recept, sa det far bli min favorit! Sjalv bor jag i Burma, och under avokado sasongen tycker jag detta ar ett av mina lyxigare treats.

  2. Har i Burma har jag tillgang till harliga frukter, kokosvatten och annan spannande mat. Men halsotrenden har inte slagit har som hemma, och jag har inte tillgang till en massa schyssta raw food barer eller smoothie stallen. Sa det galler helt enkelt att laga till maten hemma! Det tycker jag ar kul, men jag har fortfarande inte helt hittat ratt med min kost. Jag har ratt bra koll (foljer ju din bloog :)), men medans jag har latt att folja spannande tranings program (alskar tillexempel Nike appen), har jag lite svarare att halla mig i en kost som funkar utan for manga utflykter i onyttigheter eller for stora portioner, det ar trixigare an att halla mig till traningen helt enkelt. En dos pepp och coaching, och ett annpassat kost schema vore helt enkelt toppen, och att du erbjuder att gora det online mojliggor det hela aven for mig 🙂

  Josefine 2015-02-27 08:20:00
  Svara
 • 1. Jag har hittat många av mina favoritrecept här, men den absoluta favoriten måste vara dina minipizzor med chevre, fikon och ruccola. Bjöd till och med min sambo och hans italienska familj (som växt upp med pizzorna på Sicilien) på den och fick stående ovationer.

  2. Efter många år med en krånglande mage, otaliga vändor in och ut på sjukhus och en mängd olika mediciner börjar det ÄNTLIGEN bli bättre. Detta till stor del på grund av att jag hittade till din blogg och började laga dina recept. Att skära ner på kött, gluten, mjölk och socker har visat sig vara den bästa medicinen! Problemet är att jag i nuläget inte har tillräckligt med kunskap och vill så gärna lära mig mer. En månads kostrådgivning med dig skulle vara värt allt då jag verkligen vill lära mig mer om hur både gott och enkelt det kan vara att laga hälsosam mat som får en att bli stark, pigg och ha en glad mage. Gillar verkligen ditt tänk kring mat och hälsa där just hälsan är i fokus och inte olika dieter eller kroppsfixeringar. Du är en förebild!

  Anja 2015-02-26 23:20:00
  Svara
 • 1. Jag älskar den vegetariska lasagnen, i helgen bjuder jag vännerna på den!

  2. För mig handlar matlagning och kosthållning lika mycket om den egna hälsan som att inspirera och dela med mig till andra av god och nyttig mat-inspo. Vid årsskiftet började jag äta uteslutande vegetariskt. Att få en månads kostrådgivning med dig hade gett en ny kick till inspirationskontot och breddat min kunskap i vegetarisk matlagning.
  För mig är det också viktigt att få en förståelse för hur man äter proteinrikt och vegetariskt när man tränar aktivt. En månads kostrådgivning med dig hade inneburit en inspo-kick och en ökad kunskap som i förlängningen även hade gynnat dem i min närhet, som i sin tur delar med sig av kunskapen – ringar på vattnet helt enkelt! Sharing is caring! 🙂

  Anna Lundahl 2015-02-26 22:13:00
  Svara
 • Mitt favoritrecept just nu hos dig är den asiatiska nudelsoppan! Den är helt fantastik och något som jag aldrig själv hade kommit på att laga själv, så jag har mycket att tacka för:) Redan lagat den flera gånger!
  Min motivation för att vinna kostrådgivningen är att jag har under en längre tid haft problem med magen, försökt utesluta vissa produkter, men inte fullt ut tyvärr. Jag har även varit hos läkaren och tagit massa prover utan resultat. Jag håller på att bli tokig på mig struliga mage och tror verkligen att någon utifrån skulle kunna hjälpa mig. Har funderat på att kontakta en kostrådgivare, men samtidigt är jag student och då får man tyvärr vända på varje krona man har och då blir det svårt att få ihop det.. Så att VINNA en kostrådgivning från dig hade verkligen passat in i mitt liv just nu och hade säkert hjälpt mig väldigt mycket i mitt välbefinnande!

  Kram Nadja

  Nadja 2015-02-26 22:03:00
  Svara
 • Mitt favoritrecept är dina minipizzor med chevre, fikon och ruccola! Älskar pizza och älskar chevre (egentligen all sorts ost!!) så de är underbara. Jag skulle behöva din kostrådgivning eftersom jag måste ha motivationen till att börja träna igen. Slutade med min lagsport för 9 månader sedan och efter det gjort en operation och nu kan jag äntligen börja träna igen, men har ingen motivation. Gymmet är tanken, men svårt när jag alltid hållit på med lagsport. Och jag måste få mer energi i vardagen så jag orkar med all skola!

  Lisa 2015-02-26 21:38:00
  Svara
 • Mitt favvorecept är alla smoothie tips! Har blivit en riktigt smoothieoman, färgglatt och gott!

  Jag skulle gärna vinna en kostrådgivning då det känns som att jag testat allt för att få magen i balans. Just nu är det nog smoothie och gröt som fungerar bäst, men känns inte så hälsosamt att äta det tre ggr per dag ;-). När jag hittade din blogg för några veckor sedan blev jag väldigt inspirerad och hoppet kom tillbaka! Fortsätt gör det du gör för det gör du bra! Ha de!

  Malin 2015-02-26 20:53:00
  Svara
 • Hej!

  Det är utan tvekan den vegetariska lasagnen. Efter att ha tillagat och ätit den har nu hela familjen bestämt att ha minst en köttfri dag per vecka och alla älskar det. Tom vår fyraåring äter med god aptit.

  Jag har gjort en resa under året helt på egen hand. Inte för att gå ner i vikt utan för att känna mig stark nog att hänga med i mitt barns tempo. Jag har inte gått ner nämnvärt i vikt men faktiskt blivit av med 10% i fettmassa. Och jag är såååå stolt! En månad med dig skulle kanske få mig att nå de sista 2-3% ytterligare. Inte under månaden men på sikt.

  Hoppas på tur bland alla andra enorma insatser och livsöden här bland kommentarerna!

  Lina 2015-02-26 20:39:00
  Svara
 • Hej Anja, och grattis på 1-årsdagen!

  Mitt favoritrecept är utan tvekan din vegetariska lasagne. Varför? För att den gav mig hopp.

  När jag var 7 år gammal blev min mamma sjukskriven för utbrändhet, samtidigt som jag fick det allt tuffare i skolan. Inte studiemässigt, jag har alltid haft toppbetyg, men socialt. Mobbningen började inte på riktigt förrän i tredje klass, men följde mig därefter ända upp i gymnasiet. När jag tog studenten flyttade jag från lilla orten Hallsberg där jag bott hela mitt liv och fick ett nytt liv i min nya hemstad Uppsala, dit jag flyttade för att studera. Även om jag under de 3,5 år jag bott här har fått fantastiskt fina vänner, och för första gången har hittat kärleken (den mest fantastiska, stöttande person man kan tänka sig) så har det inte varit lätt. Stressen under min barndom och uppväxt har gjort mig till en ganska högpresterande person med väldigt höga krav på sig själv. All stress och alla krav under mitt liv har det inte direkt gjort det lätt för min kropp, och i höstas fick jag diagnosen IBS. Efter en lång utredningsperiod konstaterades det att jag inte ”tål” livsmedel i kategorierna GOS och galaktaner, främst gluten. Det allra deppigaste med detta besked var att jag insåg att jag inte skulle kunna komma att äta lasagne längre, min absoluta favoriträtt. I och med min nya nödvändiga kosthållning började jag söka mig till nya kanaler och bloggar i hopp om ny inspiration och hjälp på traven. När jag hittade till din blogg var det översta inlägget receptet till din vegetariska lasagne. Jag provlagade rätten med några mindre korrigeringar, och fick en smärre uppenbarelse: livet är inte över bara för att jag inte kan äta gluten och vitlök. Din lasagne var fantastiskt god, och jag fick nytt hopp och framförallt ny inspiration till att laga mat som både mitt sinne och min mage mår bra av. Därför skulle jag väldigt gärna få en månads kostrådgivning med dig, för att hitta tillbaka till det roliga med matlagning och få tips och råd från en expert!

  Oavsett om du väljer mig eller inte till att vinna kostrådgivning med dig, så vill jag rikta ett enormt och innerligt Tack för att du driver den här bloggen. Du ger mig otroligt mycket vardaglig pepp och inspiration, inte bara genom dina fina och goda recept, utan hela du. Ditt sätt att se på kost och träning och livet i stort, det inspirerar och motiverar. Tack för det fina du!

  Hanna 2015-02-26 19:41:00
  Svara
 • Anja, wow vilken härlig blogg du har….jag som nu lever ensam med min dotter har inte alltid tid att laga även om jag bor nära matens land- italien. Att veta hur man kan använda det som finns i kylskåpet samt experimentera lite vore spännande att lära sig…sà för mig är det ”sunday leftovers” som favorit rätt. Om jag vinner sà bjuder jag ner dig och marcus pà en kulinarisk resa i Italien för att fira er förlovning……kram och hälsa marcus…

  Victor 2015-02-26 19:17:00
  Svara
 • Black bean burger för att den är enkel att göra och vem gillar inte hamburgare? Som vegeterian med en hormonsjukdom som gör att man får en aptit som en tonårsgrabb är det svårt att hitta en kosthållning som dels gör en mätt men samtidigt låter en hålla vikten. Därför skulle jag vara tacksam för lite hjälp.

  F. 2015-02-26 19:08:00
  Svara
 • Mitt favoritrecept är den här smoothie bowlen; http://anja.elle.se/berries-coconut-hemp-smoothie/. Den är så himla god och även om den är söt är den också lite syrlig vilket gör att den blir helt perfekt!

  Jag skulle vilja ha en månads kostrådgivning med dig eftersom jag har ett tufft 2014 bakom mig. Jag gick in i väggen i början av året, och med min utmattningsdepression följde en viktuppgång på 15 kilo vilket jag nu håller på att försöka bli av med. Jag har precis börjat träna ordentligt igen, och skulle uppskatta lite hjälp med maten på det 🙂

  Paula 2015-02-26 18:40:00 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Åhh, mitt favoritrecept är absolut ”Sunday Leftovers”! En blandning av det bästa helt enkelt! Älskar att få in den näringsrika grönkålen på ett nytt och uppfriskande sätt! Jag uppskattar högkvalitativa livsmedel och vill gärna täcka in mycket nyttigt och välgörande i varje måltid, jag lär mig mer och mer, men skulle gärna få lite coaching.

  Sara Hammar 2015-02-26 18:24:00
  Svara
 • Mitt favoritrecept från dig är raw food-bollarna (choklad). Jag minns hur förvånad jag var över att de smakade SÅ bra. Hade lite gett upp hoppet på hälsosamma varianter av godis/bakverk innan det.

  Jag skulle vilja vinna en månads kostrådgivning för att jag så innerligt behöver vägledning att komma upp på rätt bana. Efter ett riktigt skitår med dödsfall i familjen, flera månaders sjukskrivning, nytt jobb och nu ett bakslag psykiskt med påtaglig ångest, oro och stress (vilken jag till stor del hanterat genom att äta skit)- känner jag mig nästintill desperat inför att må bättre och göra en livsstilsförändring. Skulle bli så otroligt tacksam över att få denna möjlighet!

  Cecilia 2015-02-26 18:08:00
  Svara
 • Hej Anja,
  Först och främst, grattis på 1-årsdagen! Och vilken grym födelsedagspresent (till oss!) du firar med!

  Mitt favoritrecept måste nog ändå vara avokadoglassen med lime och kokos! Jag tycker den är ett perfekt kvällsmål som slinker ner utan problem samtidigt som den bidrar med massor av nyttigt fett och även en del kalorier. Anledningen till att jag uppskattar det, och även min anledning till varför jag så gärna vill vinna, är att jag kämpar så med att gå upp i vikt. Många jag pratat med tycker att det är rena lyxproblemet, och tar det därför inte heller på allvar utan kommer ofta med kommentarer om att det väl bara är att trycka i sig en pizza eller choklad varje kväll. Och visst hade väl det fungerat i teorin, men det är inget alternativ, dels eftersom jag knappt skulle orka en hel pizza själv även om jag försökte, men framförallt för att jag skulle må väldigt dåligt av det på grund av min IBS. Jag försöker dagligen att äta bland annat just avokado, nötter, nötsmör, oljor, frön och andra energitäta livsmedel för att komma upp i tillräckligt med kalorier men fantasin börjar verkligen tryta nu och istället för att dessa livsmedel hjälper mig hinner jag bli less på att äta dom innan min vikt har hunnit öka. Det leder till att jag tappar motivationen ytterligare till att faktiskt äta bra och ger mig istället på det som är lätt att äta mycket av, såsom mackor och pasta, men som egentligen inte ger mig den näring jag behöver för att inte bara gå upp i vikt utan samtidigt må bra och prestera på träning, jobb osv. Jag vill så mycket men lyckas ändå inte riktigt ta mig dit jag vill själv. En kostplan av dig tror jag därför skulle vara precis den nytändning, motivation och inspiration jag behöver!

  Håller tummarna för mig själv och fortsätter samtidigt att dagligen klicka in mig på bloggen för att suga i mig så mycket kunskap och idéer som möjligt! Jag tror verkligen inte att jag är ensam om det, och är verkligen glad att din blogg finns och inspirerar till en helt igenom sund kosthållning och träning, som motvikt till alla de bloggar och andra medier som förmedlar något som är långt ifrån vad hälsosamma trots att det är vad de utgör sig för att vara. Vill väl med det mest säga att du är grym helt enkelt, keep up the good work!
  KRAM!

  Olivia 2015-02-26 17:53:00
  Svara
 • Anja! Jag vill verkligen ge dig en eloge för det engagemang och den kreativitet du delar med dig av här i bloggen. Du (och dina smoothies) är sanna vitaminpiller i den ibland beiga vardagen och jag älskar verkligen att klicka in här och bara få goffa ner mig i all inspiration. Tack för det!

  Så till maten, ett recept jag och mina matlådor jublar över är din grönsaksfalafel med blomkål och broccoli som alltid blir sådär perfekt i konsistensen men ändå mättande och goda att värma på dagen efter. Lovely!

  Varför just jag då? Jo, såhär är det. Jag är en ung, träningsglad, läkarstudent med (dessvärre) både IBS och återkommande migrän. Jag har de senast åren verkligen börjat lära mig hur bra kroppen mår av att äta smart och känner stor skillnad på mitt mående när jag slarvar (har svårt att hålla mig ifrån socker). Jag har länge försökt få hjälp av olika dietister (för IBSen) men liksom aldrig blivit tagen riktigt på allvar. Därför har jag heller inte förstått hur jag ska göra för att få till en kontinuerligt bra kost – för just mig. Och det är typ där jag tänker att du kommer in i mitt liv och gör underverk 🙂 Det skulle både vara lärorikt och kul att få vara en del av ditt tankesätt kring kost, men kanske framför allt underbart att få säga hejdå till svullen mage… NU håller jag tummarna! Tack för en fantastiskt blogg!

  Bella 2015-02-26 17:53:00
  Svara
 • Vad svårt att utse ett favoritrecept! Men jag måste säga den mättande grönsakspastan med pesto och bönröra. Så god!

  Jag vill verkligen vinna en månads kostrådgivning med dig för du är en sådan inspirationskälla när det kommer till matlagning. Nu mera lagar jag mat, försöker äta mer vegetariskt och gör en smoothie då och då. Lyxen med denna vinstpott skulle vara att få en färdig planering med recept dag för dag. Det skulle ge inte bara mig utan även min sambo en push i rätt riktning. Jag har på senare tid blivit mer medveten om vad jag stoppar i mig (som många andra). Och trots att jag inte har några riktiga allergier känner jag hur mycket bättre jag mår av ”renare” mat, både på insidan = lugn mage och på utsidan = finare hud. Om jag skulle vinna skulle jag bli så glad och ett stoort steg närmare där jag vill vara. Kram

  Antonia 2015-02-26 17:37:00
  Svara
 • Hej Anja!
  Mitt absoluta favoritrecept är din raw nutella. Jag kan verkligen känna igen mig i din beskrivning av besatthet när det gäller nutella. Jag kan inte heller ha en burk i skafferiet och har också lovat mig själv att aldrig köpa hem det, detsamma gäller jordnötssmör…

  Anledningen till att jag verkligen vill vinna är dels för att jag kämpar med en övervikt som jag haft sen ett par år tillbaka och då även har en svår relation till mat. Jag har svårt att hitta en balans utan att bli överdriven år något av hållen (extremt hälsofreak eller skräpmatsjunkie). Det här är något som påverkar många delar i min vardag, dels mitt självförtroende och självkänsla vilket gör att jag avstår från många saker jag annars gärna hade gjort. Jag hamnar ofta i svackor och känner mig lätt nedstämd när jag gång på gång misslyckas med att hitta en balans.
  Jag studerar för tillfället på högskola och lever ett fattigt studentliv med begränsad budget och har därför inte råd att på egen hand skaffa mig hjälp i form av PT, kostrådgivare eller annan professionell hjälp som jag nog skulle behöva.

  Den här chansen skulle verkligen göra skillnad för mig, på många plan.
  Tack för en underbar blogg och mycket inspiration, du är grym!
  Kram

  Elin 2015-02-26 16:55:00
  Svara
 • Hej Anja! Grattis till ettårsdagen med bloggen! Kanske ska jag gratta alla oss läsare som får så fantastiskt mycket inspiration tack vare dig!

  Det receptet jag gillar mest är din vegetariska lasagne. Finns i min mening inget godare med lasagne, och nu i vegovariant- tack!

  Anledningen till att jag verkligen vill vinna kostrådgivning hos dig är för att jag fick körtelfeber för en vecka sedan. Förutom feber och ett hemskt halsont så får jag inte träna på flera veckor. Jag älskar att träna och är definitivt beroende av endorfinpåslaget! Matlagning är det som som förhoppningsvis ska fylla tomhålet i min vardag nu och jag hoppas att du kan hjälpa mig med det!

  Stor kram!

  Anna Ersgård 2015-02-26 16:22:00
  Svara
 • jag gillar dina tips om vad man kan äta som mellanmal! har gatt fran att äta väldigt omedvetet, alltsa inte brytt mig sa mycket vad jag stoppar i mig (och när pa dygnet för den delen), till väldigt kontrollerad ätande med fasta tider osv – är nu inne pa ett lagom sätt samt tränar ganska sa mycket (därför mellanmalen!) – vore sa kul att utveckla det ännu mer med ditt hjälp!

  ÄLSKAR förresten även dina frukostrecept. helt klart bästa maltiden pa dagen och det är kul att kunna variera – är liksom du ett stort fan av smoothies sa tack för all fin inspo 🙂

  silja 2015-02-26 16:01:00
  Svara
 • Hej Anja och grattis på 1 årsdagen. Det är svårt att bara välja ett recept. Men det bästa receptet jag har använt hos dig är din krämiga hallonsmoothie. Dina andra recept på smoothies är också bra och väldigt användbara till frukost eller mellis.

  Jag skulle vilja din tävling för att jag just nu kämpar för att vinna en tävling vi har i familjen. Tjockholmen-family edition. Anledningen till att jag deltar i tävlingen är för att få ett bättre välbefinnande och för att komma igång med träningen. Jag har fått igång träningen men känner att jag skulle behöva en kostrådgivning för att strukturera upp vad jag äter. Det är lätt att tänka att nu äter jag bättre men desto svårare att tillämpa det. Jag tycker att du har en sund inställning till både träning och kost och vad som behövs för att kroppen ska må bra. Därför vore det underbart att få vinna en månads kostrådgivning för att få inspiration till bra mat❤️

  Angelica 2015-02-26 15:56:00
  Svara
 • 1. Chiapuddingen med kanel, kardemumma och mango. Helt magisk och så kul att äntligen hitta ett inspirerande frukostrecept som funkar och är otroligt gott. Tusen tack för tipset!

  2. Jag har alltid varit en mycket aktiv tjej som tränat men efter en jobbig och mycket illamående graviditet så har jag nu inte rört mig ordentligt på 1år. Det känns helt overkligt. Jag som sa till mig själv att det måste bara vara att bita ihop och köra även om jag skulle bli gravid.
  Så fel jag hade. Ett år senare sitter jag nu här med en helt fantastisk son och har ALDRIG varit mer taggad till både träning och bra kost. Du inspirerar mig till 100% och det vore en drömm att få experthjälp från dig.
  Jag och min sambo vill även med på din resa till Turkiet och idag läste jag om träningshelgen i sommar! Nu håller jag tummen stenhårt för vinst!

  Anna-karin 2015-02-26 15:41:00
  Svara
 • 1. Måste vara någon härlig frukostvariant. Baked banan oats är en stor favorit!

  2. Jag har nog rätt bra koll på hur man ska äta, men jag har trillat i träsket när det gäller lightprodukter och hur man ska äta för att ”bli smal” (trots att jag är smal). Jag måste bryta mönstret och förändra hur jag tänker kring mat. Jag tränar mycket och äter regelbundet men jag känner att resultat uteblir. Mitt mål är att bli starkare och känna att jag står på en stabil grund. Jag pluggar just nu, extrajobbar och är ständigt igång med det ena och det andra – vilket i längden bidrar till stress och orolig mage. Att komma ur bubblan i hetsen kring maten skulle kännas väldigt skönt.

  Emmatora Alfin 2015-02-26 15:28:00
  Svara
 • 1. Svårt och välja bara ett bland alla mumsiga recept men falafel med blomkål och broccoli är inte helt fel.

  2. Jag håller på och tränar och även om jag märker skillnad så vill jag få bättre koll på maten och boosta mig själv så försöker hänga med i dina recept på smoothies osv men problemet är att jag är allergisk mot en hel del saker och måste hela tiden trixa och fixa så att jag kan äta det och jag bor i en lite by i Spanien så dessvärre är utbudet på vissa ingredienser ganska begränsade eller icke existerande. Det skulle vara jätte kul och få lite experthjälp vad som skulle passa just mig.

  Håller tummarna för dig på bloggawarden!

  Louise 2015-02-26 15:03:00
  Svara
 • Hej Anja!
  Mitt favoritrecept bland dina många fullträffar är helt klart Raw Rocky Road. Har växt upp med den klassiska varianten som stående fikafavorit och förälskade mig i din version som jag unnar mig utan dåligt samvete.
  Jag skulle verkligen behöva dina tips/råd/uppmuntrande ord då jag anmält mig till Tjurruset i höst och innerligt behöver den där boosten som en ändring av kosten innebär. Jag ska bannemig hjula in i mål!

  Elin 2015-02-26 14:57:00
  Svara
 • 1. Åh så svårt! Men det blir nog avokadoglassen med lime och kokos, som gjorde att jag vågade mig på att släppa taget om chokladräcket och testa en nyttig efterrätt som smakade annat än just choklad 🙂

  2. motivering:
  Jag tränar, svettas och skrattar med två fina tjejer,
  kan lova att det med kroppen har hänt grejer!
  från en knapp armhävning på tå till att sätta en tia
  för det kan jag kanske tacka min frukostchia?
  Men, nu står jag här på en trist platå,
  och undrar hur sjutton det ska gå
  Kanske är det sant att ”abs are made in the kitchen”
  men jag hittar inte riktigt switchen…
  På gymmet har jag superdisciplin
  i köket… japp- där har den gått i sin.
  ”GE MIG GODIS, EFTERRÄTT OCH CHIPS
  Inga helvetes jävla dips…”
  Ja, du hör ju, jag behöver råd och stöd,
  Att få lite matlagningskämparglöd!

  Hedda 2015-02-26 14:31:00
  Svara
 • 1. Falafeln är bäst.

  2. Jag vill få en positiv nystart. Jag äter så fel nu, alltid hungrig.

  Jenny 2015-02-26 14:29:00
  Svara
 • 1.Utan tvekan ditt recept på sashimisalladen. Så otroligt god och jag har redan hunnit med att göra den 3 gånger sen du la ut det. Åh de som jag bjudit den på har varit helt lyriska! Dressingen är fantastisk!!
  2. Jag behöver kostrådgivning för antingen äter jag för mycket, eller alldeles för lite. Har svårt att hitta balansen och svårt att stå emot sockret. Äter inte gluten. Behöver hitta en balans och gärna minska midjemåttet lite och samtidigt bli piggare och smidigare!

  Cecilia Halvarsson 2015-02-26 14:15:00
  Svara
 • 1. Gillar verkligen sashimilaxen (http://anja.elle.se/sashimisallad-med-avokado-och-picklad-rodlok/) för att den är så otroligt enkel och SÅ GOd!! Jag är inte den som gillar att spendera alltför mycket tid på middagar i köket (tyvärr), men den här äter jag gärna ofta!

  2. Om en månad exakt åker jag till Bangkok (dessa frukter och juicer som väntar på mig där – aaah!!) för att hälsa på min kärlek som varit ifrån mig sen början av december. Då vill jag såklart känna mig fräsch och snygg! Skulle kännas så bra inför vår vecka där tillsammans 🙂 dessutom tackar man aldrig nej till goda och nyttiga recept!

  Emma 2015-02-26 14:14:00
  Svara
 • 1. Din brownie med svarta som jag gjorde förra helgen var helt otrolig! Har även provat chiapudding och smoothies som varit fantastiska!

  2. Jag tränar mycket och försöker äta bra. Men har svårt att gå ner det där sista. Har trasslat in mig bland alla dieter och vad som är bra och dåligt. Kan man äta kolhydrater fast man vill gå ner i vikt? Är det bra eller dåligt med mellanmål? Etc. Läser om gröna smoothies å ena sidan och dukan-dieten å andra sidan. Att hitta ett hållbart sätt att äta på, bli fri från ångest och stressen över mat som finns där. Hjälp från någon som dig vore fantastiskt för att hitta rätt bana 🙂

  Lisa 2015-02-26 14:08:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!