ANJA FORSNOR

Hur ser en vanlig matdag ut för mig?

Efter önskemål tänkte jag visa er hur en vanlig matdag brukar se ut för mig. Jag försöker hålla mig till att äta ungefär var tredje timme vilket brukar bli 5-6 mål per dag, lite beroende på hur tidigt jag går upp på morgonen. Målen kan också se lite olika ut beroende när på dagen jag tränar men en vanlig matdag i mitt liv kan se ut såhär:

bcaa

Frukost 1, 07.00 – 1-2 kokt ägg, omega-3, D-vitamin och BCAA innan träning. När jag tränar tidigt på morgonen föredrar jag att äta frukost efteråt, jag upplever att jag är piggast på utan en massa mat i magen. Däremot ser jag alltid till att få i mig något senast 20 minuter efter att jag stigit upp så jag äter alltid minst 1-2 kokta ägg, några riskakor och dricker oftast BCAA (aminosyror, inget hokus pokus) i samband med träning.

morning

Frukost 2, 10.00 – Varmt citronvatten och en grön smoothie. Citron är basiskt, utrensande och bra för magen, perfekt morgonrutin. Smoothies i alla dess färger är ju en favorit hos mig sedan länge, sen brukar det variera vad jag har i dem.

story-hotel

Lunch 13.00 – Hälsotallrik på Story Hotel med rödbetsråris, räkor, sallad och ingefärsdressing. Äter jag lunch på stan blir det ofta något i stil med det här, hälsotallriken på Story är en favorit!

blåbärskvarg

Mellanmål 16.00 – Laktosfri kvarg med blåbär, vaniljpulver och kokos. Äter jag mellanmål hemma kan det bli kvarg, keso, ägg eller liknande. Är jag på språng har jag alltid med mig proteinpulver eller 2 kokta ägg. Fler tips på mellanmål hittar ni här!

lax

Middag 19.00 – Ugnsbakad lax med sesamfrön, citron och riven ingefära. Till det haricot verts stekta i kokosolja, citron och en stor matsked surkål, supergott till lax och bra för tarmfloran. Har jag inte ätit kolhydrater till lunchen äter jag det till middag. Ofta lagar jag något som går snabbt, jag står sällan mer än en halvtimme i köket.

proteinpulver

Kvällsmål 21.30 – Proteinshake med vatten och proteinpulver. Jag gillar inte att gå och lägga mig hungrig och om jag ska upp tidigt och träna morgonen därpå efter dricker jag gärna en proteinshake eller tar ett kokt ägg innan läggdags. Det beror lite på vilka andra mellanmål jag ätit under dagen, försöker hålla det ganska varierat.

Translation: By request I would like to show you what I usually eat on a normal day. I try to eat every three hours, which usually get 5-6 meals per day, depending on how early I get up in the morning. The meals may also differ slightly, depending what time of day I exercise but an ordinary food day in my life might look like this above.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh vilket bra inlägg, hade precis tänkt frågat efter ett ”hur-en-vanlig-matdag” ser ut för dig! Och såå bra att sökfunktionen är tillbaka 🙂 Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Elisabeth 2015-02-23 22:31:00
  Svara
 • Citron är basiskt? Tack för bra recept!

  J 2015-02-23 21:27:00
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Vissa livsmedel försurar kroppen, t.ex. kaffe, snabba kolhydrater, kött, socker, mjölkprodukter vilket kan leda till trötthet, problem med tarmarna, förstoppning etc. Livsmedel som bland annat citron, rotfrukter, grönsaker och frukt är basiskt och jämnar ut syrabalansen.

   Anja Forsnor 2015-02-24 16:33:00
   Svara
 • Åh detta inlägget var uppskattat! Kul att se vad du äter.

  Får jag fråga vad för proteinpulver du använder dig av? 🙂

  //nouw.com/100kitchenstories

  paulina suonvieri 2015-02-23 21:26:00 http://hundredkitchenstories.blogg.se
  Svara
  • Svar på paulina suonvieris kommentar.

   Tack Paulina, vad härligt att du uppskattade det. Jag använder det här om jag bara blandar direkt med vatten: http://anja.elle.se/vilket-proteinpulver-rekommenderar-jag/ (eftersom det är helt gluten- laktos- och sockerfritt). I smoothies föredrar jag oftast ärtprotein eller hampaprotein. Kram!

   Anja Forsnor 2015-02-24 16:36:00
   Svara
 • Hej Anja! Tack för en superfin blogg! Jag skulle gärna vilja veta vilket proteinpulver du använder- det är ju en djungel av alternativ! Kram
  Josefine

  Josefine Ask 2015-02-23 16:09:00
  Svara
  • Svar på Josefine Asks kommentar.

   Tack Josefine! Jag använder det här: http://anja.elle.se/vilket-proteinpulver-rekommenderar-jag/ om jag dricker det bara med vatten, i smoothies föredrar jag oftast ärtprotein eller hampaprotein. Kram!

   Anja Forsnor 2015-02-24 16:35:00
   Svara
 • Hur tänker du kring kolhydrater, enligt den här ”dagsrutinen” är ju inte jättestort fokus vid just den delen? Själv tränar jag en del och tycker om att äta ren och hälsosam mat men upplever själv i perioder då kolhydratintaget inte är lika stort att jag lättare blir hungrig och håller mig inte lika alert. Så tråkigt att det vuxit fram en sådan kolhydratskräck bland många, finns ju faktiskt bra alternativ också och det är ju ingen bov. Handlar ju om att på nått sätt hitta en balans.

  Nathalie 2015-02-23 13:33:00
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Jag äter alltid långsamma kolhydrater minst en gång om dagen, oftast till lunch i form av råris eller quinoa som är mina favoriter. De dagar jag äter helt vegetariskt blir det ofta någon form av bönor som också är kolhydrater. I mina gröna smoothies har jag alltid någon frukt och då får jag även i mig kolhydrater till frukost. Kolhydrater är hjärnans bränsle och jag fungerar som bäst när jag äter det dagligen.

   Anja Forsnor 2015-02-23 14:18:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!