ANJA FORSNOR

Falafelsallad med grönkål och polkabetor

falafelsallad

falafel-sallad

falafel

Lördagens lunch blev den här falafelsalladen. Jag brukar ju göra min egen falafel men idag måste jag erkänna att jag faktiskt fuskat lite. Var så hungrig efter träningen och hade fått hem ett paket av ICAs nya färska falafel som jag stekte på. Jag föredrar ändå att göra min egen för att slippa onödiga konserveringsmedel och förtjockningsmedel, dessutom var den inte glutenfri. Men riktigt god i smaken och kul med fler vegetariska alternativ i butikerna.

Till falafeln stekte jag grönkål i lite vatten, kokosolja och tamari. Sen blandade jag upp det med surkål, ruccola, färsk koriander, polkabetor och strösslade lite furikake och hasselnötter på toppen. Mums!

Här hittar ni mitt recept på falafel

Här hittar ni mitt recept på grönsaksfalafel

Translation: Falafelsalad for todays lunch. Usually I always make my own falafel, but I was sooo hungry after running 10 k this morning so I tried this fresh falafel from the store (ICA). Tasted very good!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • […] inspo på att göra en stor falafel-sallad av söta Anja. Jag hade också fått hem dessa små goda färska falafel- bollar från ICA så det var ju […]

  Svara
 • Hej Anja!
  Vad skulle du rekommendera att ha i en smoothie, kokosvatten eller mandelmjölk? Vilken av dom är ”nyttigast”?
  Kram Veronica

  Veronica 2015-02-22 20:26:55
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   Beror på vilken smoothie men kokosvatten anser jag vara nyttigast eftersom det återställer vätskebalansen i kroppen. Men vanligt vatten går minst lika bra, blir dyrt att alltid använda kokosvatten. Mandelmjölk kan vara nyttigt om man väljer en osötad variant utan konserveringsmedel eller gör sin egen!

   Anja Forsnor 2015-02-23 14:21:22
   Svara
 • men gah så gott! fina färger med *äter med ögat va*

  ISA 2015-02-21 19:49:33 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • ICA har ju hur mycket vegetariska alternativ som helst ute i butik nu, bland annat korv, burgare och grönsakspuckar. Så himla grymt, även om det är som du säger att det är mycket onödiga tillsatser i det också.

  Paula 2015-02-21 15:39:32 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Ja, jag har sett det! Jag har även svampburgare som ska bli spännande att testa. Jag är helt klart för den positiva utvecklingen av mera vegetariska snabbmatsalternativ och förstår att det måste till en del tillsatser för att kunna säljas i butik, med tanke på hållbarheten. Men i en perfekt värld skulle jag glatt vinka hejdå till alla E-ämnen och onödiga tillsatser i vår mat!

   Anja Forsnor 2015-02-22 18:36:43
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!