ANJA FORSNOR

Chokladgröt med hallon och blåbär

chokladgröt

Frukostgröt med smak av choklad, både nyttig och lyxig vilken gör den till en klockren frukostfavorit. Rå kakao är otroligt näringsrikt och bra för både matsmältning och immunförsvar. Inte nog med att det innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel så sägs det att man blir lycklig av rå kakao. Bara tanken på det gör mig lycklig.

Chokladgröt med hallon och blåbär
1 portion

1 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 msk rå kakao
1/2 mosad banan
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
ev. 1 tsk honung, kan uteslutas

Toppingförslag:
hallon
blåbär
mandelmjölk
rostade kokosflarn

Gör så här: Koka upp havregryn med mandelmjölk. Mosa en mogen banan med gaffel eller stavmixer och rör ner med havregrynen, tillsätt kakao, vaniljpulver och en nypa salt. Koka på svag värme under omrörning i 4-5 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite honung eller annan sötning om du vill ha gröten lite sötare. Toppa med mandelmjölk, bär och rostad kokos.

Foto: Sebastian Hellström

chocolate-oatmeal

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Det ser ut som att jag får införa lite mer kakao i mitt liv! Lycka kan en aldrig få för mycket av, tjoho

  linnéa 2015-01-10 15:58:00
  Svara
 • Det vore intressant om du kunde göra ett inlägg (eller som svar på kommentar) om vart du införskaffar ingredienser som till exempel rå kakao. Brukar till exempel köpa mandelsmör, rå kakao, kokosolja och liknande på ica men tycker att det är extremt dyrt. Tänkte att du säker hart tips på vart man kan få tag i det billigare 🙂 Försöker ha en sådan hälsosam diet som möjligt och älskar dina recept! Som student är det dock lite svårt att få det att gå ihop. Tack för all inspiration till matlagning, tycker din blogg är super 🙂

  Olli 2015-01-09 18:56:00
  Svara
  • Svar på Ollis kommentar.

   Tack Olli, vad glad jag blir att du gillar bloggen! Jag håller med om att många ingredienser kan vara dyra, speciellt i den vanliga matbutiken. Bra idé till inlägg, det är nog flera som skulle vilja läsa det. Bor du i Stockholm? Jag har tidigare tipsat om min guldgruva där jag köper det mesta när det kommer till nötter, frön, torkad frukt, bär och pulver. Spana in det sålänge, Pierias livs som ligger i Hötorgshallen: http://anja.elle.se/pierias-livs/. Ha en härlig lördag, Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-10 10:25:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!