Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Creamy coconut smoothie

coconut-bowl

Jag försökte mig på en egen variant av Coconut Milk Parfait, alltså en slags kokosyoghurt. Det började väldigt lovande, sen fortsatte jag mixa och trixa och sen skar den sig helt. Well, vad gör man då? Jag mixade ner avokado, banan och frusen mango och vips hade jag denna smoothie med som inte var helt tokig den heller. Så ni får nöja er med receptet på denna smoothie jag experimenterar vidare med min parfait.

Creamy coconut smoothie
2 portioner

400 g kokosmjölk, jag lät min burk stå i kylen över natten och använde bara den tjocka översta delen för en fluffig konsistens
1 dl rismjölk
1 liten avokado
1/2 banan
1 dl frusen mango
1 dl proteinpulver vanilj*
1 tsk morning wellness, en krydda som är en mix av gurkmeja, kanel, kardemumma och ingefära

Toppingförslag: kokosflarn, hallon, banan, grapefrukt

Gör så här: Börja med att mixa kokosmjölken och rismjölken, tillsätt sedan avokado, banan och mango. Mixa till sist ner proteinpulvret, kryddor tillsammans med massa is till en önskad konsistens. Servera i en skål med topping och njut.

* jag använder det här proteinpulvret.

coconut-parfait

smoothie-bowl

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • hej anja! tänkte bara tipsa om CoYo coconut yoghurt som kanske kan funka som mellanlösning tills du hittar nagot eget recept? 🙂 jättegott kan jag lova, finns inte pa manga ställen men jag hittade det pa en hälsobutik och gillar det verkligen – helst naturell smak som sedan toppas med färsk frukt och kanske lite kokosflingor! http://www.coyo.com.au/

  silja 2015-01-04 13:56:00
  Svara
  • Svar på siljas kommentar.

   Vad gullig du är Silja, tack för tipset!! Jag har verkligen letat efter kokosyoghurt i Sverige men det är så svårt att få tag på. Nu får jag inleda jakten igen! Köpte du det någonstans i Stockholm? Kram!

   Anja Forsnor 2015-01-04 15:42:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    nej bor inte i stockholm (tyvärr!) men skulle kunna tänka mig att det kan finnas pa t ex urban deli eller goodstore? angaende ditt nya inlägg sa vill jag bara tipsa om att INTE aka till phuket men krabi är rena drömmen! kanske resa runt pa öarna lite? ko lanta t ex är jättefint för lite strandhäng!

    silja 2015-01-04 17:46:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!