ANJA FORSNOR

Avokadoglass med lime och kokos

avokadoglass

Det här är min favoritbild från rawfood-reportaget som jag gjorde till ELLE nr 11. Älskar den gröna glassen och idén med glasskoporna blev så himla bra. Ett konstverk! Så fantastiskt kul när man får jobba med personer som verkligen kan sin grej.

Avokadoglass är en enkel och nyttig dessert som överraskar i både smak och konsistens. Avokadon är krämig i sin konsistens och passar perfekt att göra glass på. Tillsammans med syrlig lime och söt kokos är denna dessert något utöver det vanliga. Kanske något till nyårsmiddagen?

Avokadoglass
2 portioner

2 mogna avokado
saft från 1 lime
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
½ dl riven kokos
2-4 tsk agavesirap eller honung

Mixa avokadon med stavmixer och rör ner resten av ingredienserna. Smaka av och tillsätt mer agavesirap om du vill ha den sötare. Låt stå i frysen i minst 2 timmar och ta fram cirka 20 minuter innan servering.

Foto: Andy Prhat

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej! Jag var med i din #sockersuger-utmaning i november och det gick överraskande bra! Det blev lite av startskottet för en nyttighet/hälsoresa jag egentligen varit sugen på att göra under en längre tid. Jag mår inte bra av maten jag äter idag, men steget till ”nyttiga livet” känns alltid så stort och ouppnåeligt. Så nu undrar jag om du har några tips på hur man kan börja eller en steg för steg-guide i hur man kan lägga om sina vanor för att nå dit du är idag. Hur gjorde du?

  Caroline 2014-12-28 12:42:00
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Caroline, vad kul att höra att utmaningen gick bra! Jag planerar att dra igång fler liknande utmaningar här under nästa år som jag hoppas du kommer gilla. Ja, var börjar man egentligen? Jag tycker din fråga är så himla bra och något jag vet att många undrar över så jag lyfter gärna fram den i ett eget inlägg här i bloggen inom kort. Så håll utkik 🙂 Kram!

   Anja Forsnor 2014-12-29 16:57:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!