ANJA FORSNOR

Baked banana oats

baked-oats

baked-banana-oatmeal

baked-banana-oats

När temperaturen sjunker utomhus höjer vi värmen och passar på att mysa lite extra inomhus. Gröt till frukost är en stor favorit hos mig och jag har gjort 5 varianter som utmanar den klassiska havregrynsgröten. Vilken blir din favorit?

Först ut är den bakade banangröten som är en kombination mellan havregrynsgröt och bananpaj. Genom att göra gröten i en pajform känns den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten eller brunch att bjuda vännerna på.

Baked banana oats
2 portioner

2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 ekologiska bananer
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
pumpakärnor, hasselnötter

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja och lägg en skivad banan i botten. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Skiva den andra bananen och lägg överst. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen, toppa med pumpakärnor och hasselnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk.

Håll utkik efter mina recept på chokladgröt, morotsgröt, råris á la malta och varm bovetegröt.

Foto: Sebastian Hellström

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Ett tips: Vi är många som är veganer numera och ofta inte bara för vår egen hälsa utan även för att vi inte vill betala för djurplågeri i onödan. Därför tror jag verkligen på att ange alternativ när du har ägg i. Finns ju jätteenkla naturliga sätt att binda en smet utan ägg, även proteinrika. Det är få som har koll på det men: Äggindustrin (även frigående, eko) är en av de djurindustrier som plågar flest individer. Det är verkligen inte som de flesta tror. Bland annat så kommer alla värphönor från kläckerier som mal ner alla nyckläckta tuppkycklingar pga ingen användning för dem. De mals alltså i en kvarn levande

  Hoppas på att fler hälsovegos vill börja tänka in djurens välmående och inte bara sitt eget. Men oavsett så finns tusentals fler followers att få om en anger veganskt alternativ för ägg precis som för mjölk.

  A 2015-01-15 06:01:00
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej, tack för att du tar upp ett sådant viktigt ämne i bloggen. Det är så oerhört tragiskt att läsa om äggindustrin och hela fågelindustrin är en av anledningarna till att jag slutade äta fågel och kött. Men visst gäller det äggindustrin till stor del också, så du har helt rätt. Tack för tipset om att föreslå alternativ för ägg i bakning, jag gör själv chia-ägg ibland och det är utmärkt ersättning. Ska börja skriva ut det oftare. Stort tack för ditt engagemang och din kommentar!

   Anja Forsnor 2015-01-15 12:10:00
   Svara
 • […] veckan. Jag följde ett recept jag hittade på Anjas blogg Alla goda ting. Receptet kallar hon Baked banana oats och är en kombination mellan havregrynsgröt och bananpaj. Jättelätt att röra ihop och jag […]

  Baked oatmeal | Leva sunt 2015-01-07 17:15:58 http://familjensundberg.se/blog/baked-oatmeal
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!