ANJA FORSNOR

Baked banana oats

baked-oats

baked-banana-oatmeal

baked-banana-oats

När temperaturen sjunker utomhus höjer vi värmen och passar på att mysa lite extra inomhus. Gröt till frukost är en stor favorit hos mig och jag har gjort 5 varianter som utmanar den klassiska havregrynsgröten. Vilken blir din favorit?

Först ut är den bakade banangröten som är en kombination mellan havregrynsgröt och bananpaj. Genom att göra gröten i en pajform känns den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten eller brunch att bjuda vännerna på.

Baked banana oats
2 portioner

2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 ekologiska bananer
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
pumpakärnor, hasselnötter

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja och lägg en skivad banan i botten. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Skiva den andra bananen och lägg överst. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen, toppa med pumpakärnor och hasselnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk.

Håll utkik efter mina recept på chokladgröt, morotsgröt, råris á la malta och varm bovetegröt.

Foto: Sebastian Hellström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!