ANJA FORSNOR

Tips på mellanmål

mellis

Jag är en riktig skalman som gillar att äta regelbundet, gärna var tredje timme. För mig brukar det ofta bli 5-6 mål om dagen där frukost, lunch och middag står för de stora portionerna och där mellan 2-3 mellanmål beroende på hur länge jag är vaken. Att äta regelbundet funkar bra för mig, det håller blodsockret på en jämn nivå och jag undviker energidippar som ofta kan leda till ökat sötsug. Många hoppar ofta över mellanmål och kan gå 7-8 timmar (!!) mellan lunch och middag! Inte konstigt att det är omöjligt att stå emot kanelbullarna på jobbet eller godishyllan i affären.

Mitt bästa tips är att planera dagen och förbereda lite mellanmål eller ha något bra alternativ när man är på språng. Hitta rutiner och vanor som funkar för en själv och sin livsstil helt enkelt! Här kommer lite av mina favoriter, hoppas ni hittar lite inspiration. Och dela gärna med er av era favoriter bland kommentarerna!

Enkelt att ta med:

> Keso med frön och frysta bär

> Naturell kvarg vispat med bär, kanel och kardemumma

> Makrill i tomatsås

> Skivad kalkon eller skinka

> Avokado med keso

> Proteinshake som man blandar själv – undvik färdigblandade shakes som ofta innehåller socker

> Kaseinfluff – kaseinprotein, vatten, bär

> Smoothies

Förbereda kvällen innan:

> Chiapudding

> Bovetegröt

> Overnight oats

> Kokt ägg

> Fröknäcke med avokado, kalkon eller ägg

> Tonfiskröra med tonfisk, keso, hackat ägg, paprika och kapris

> Avokadoyoghurt

> Kesoplättar – 1/2 burk keso + 1 ägg + 0,75 msk fiberhusk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • […] Mellanmål 16.00 – Laktosfri kvarg med blåbär, vaniljpulver och kokos. Äter jag mellanmål hemma kan det bli kvarg, keso, ägg eller liknande. Är jag på språng har jag alltid med mig proteinpulver eller 2 kokta ägg. Fler tips på mellanmål hittar ni här! […]

    Hur ser en vanlig matdag ut för mig? | Anja 2015-02-23 16:12:47 http://anja.elle.se/hur-ser-en-vanlig-matdag-ut-for-mig/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!