ANJA FORSNOR

Quinoagröt – frukostfavorit i repris

Alanya22

quinoagröt

Alanya21

En frukostfavorit i repris är denna kalla quinoagröt. Jag utgår från samma recept som till raw bovetegröt men blötlägger quinoa istället. Perfekt frukost som enkelt går att förbereda kvällen innan och snabbt mixas ihop på morgonen. Eller mixa allting på kvällen och ställ i en glasburk med lock i kylen under natten och snooza lite längre på morgonen.

Raw quinoagröt
1 portion

1 dl quinoa
1/2 dl vatten / rismjölk / mandelmjölk / havremjölk
1/2 banan
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt (valfritt)
1 dl proteinpulver (valfritt)

Gör såhär: Blötlägg 1 dl quinoa i rikligt med vatten och ställ i kylskåp 6 timmar, gärna över natten. Skölj quinoan noggrant och mixa med banan och kryddorna till en slät gröt. Tillsätt eventuellt en skvätt vätska beroende på vilken konsistens du vill ha på gröten. Jag brukar också mixa ner en skopa proteinpulver vilket ger god smak och gör den ännu mer matig. Servera med bär, frukt, nötter eller frön.

Tips! Byt ut banan mot frysta bär för en annan smak på gröten, syrligt och gott!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!