ANJA FORSNOR

Kokossoppa med lime och koriander

Koriandersoppa

Syrlig och smakrik soppa som passar lika bra som förrätt som till middag. Koriander brukar vara en krydda man antingen älskar eller hatar, den lämnar liksom ingen oberörd. Mina vänner som jag bodde tillsammans med i San Diego för några år sedan vet precis vad jag pratar om. Det serveras så mycket mexikansk mat i Kalifornien som fullkomligt svämmade över av koriander så vi fick lära oss det både på engelska, coriander, och spanska, cilantro, för att hindra det från att nå vår tallrik. Något som sällan lyckades och vi fick sitta och pilla bort varenda liten grön kvist i maten.

Det lustiga är att nu älskar jag verkligen koriander! Jag har det ofta i mina recept, ju mer desto bättre. Perfekt till fisk, vitkålstacos och alla asiatiska smaker.

Kokossoppa med lime och koriander
2 portioner

400 ml kokosmjölk
1 pressad lime
1 kruka färsk ekologisk koriander
1 mogen avokado
1 dl färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 tsk lantbuljong
2 cm riven färsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk örtsalt
1/2 tsk cayenne

Gör såhär: Mixa alla ingredienserna med en stavmixer eller blender. Jag använde min supermixer, gillar när soppor blir helt släta och krämiga. Häll i en kastull och koka på spisen på svag värm under 5-10 minuter. Smaka av och balansera med mer kryddor eller lime om det behövs. Jag serverade med lite stekt grönkål, brysselkål, pumpafrön och en linsfralla jag hittade i frysen som jag bakat för längesedan.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!