Min sambo fick cravings efter hamburgare så jag bestämde mig för att göra en lite hälsosammare variant.  Det här brödet blev helt vansinnigt gott! Jag utgick från ett recept jag hittade hos Sanna och bytte ut några ingredienser. Frasigt, luftigt och perfekt till hamburgare.
Frasigt glutenfritt hamburgerbröd
4 bröd
250 laktosfri kvarg
1 dl mixade glutenfria havregryn eller boveteflingor
1 dl mjöl, jag använde mig av one bake men du kan använda bovetemjöl, rismjöl, mandelmjöl osv.
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk sesamfrön till topping
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom sesamfrön till en kladdig smet. Klicka ut 4 lika stora bullar på en plåt kläd med bakplåtspapper och sprinkla sesamfrön på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, håll koll på bullarna så de får en fin gyllenbrun färg utan att brännas vid.
Jag mixade ihop burgare med tonfisk och kidneybönor som blev supergoda till. Glömde skriva upp receptet men man kan utgå från det här receptet och sen testa sig fram till en bra konsistens och smak. Jag älskar att ha avokado i hamburgare, blir så krämigt och gott.