Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Raw Food House i Malmö

IMG_1672

När jag är i Malmö passar jag gärna på att besöka Raw Food House på Friisgatan, gärna både en och två gånger. Jag tycker de är ett av Sveriges absolut bästa Raw food-ställen och jag önskar de öppnande samma i Stockholm. Eller så är det kanske precis det som är själva tjusningen, att det är lite svårtillgängligt. Vet att det även är ett populärt ställe hos Maria som nyligen skrev om deras Snickerstårta.

IMG_1671

Jag hann med två besök under mina två dagar och första var på min systers födelsedag då jag först tog med henne på yoga och eftersom yogastudion passande nog låg vägg i vägg med Raw Food House, så fick det bli lunch där.Vi åt deras Falafelwrap med hommus, syrad kål, groddsallad och citron- och tahinidipp. Tahini är helt klart min senaste obsession efter Turkiet, vill ha det i all min mat!

Jag övertygade även min syster om att beställa deras megagröna juice men den var nog lite väl hardcore (nästan till och med för mig) så den fick jag själv sörpla i mig. Stor som en hel sallad!

IMG_1674

raw nutellapaj

Besök nummer två var tillsammans med min vän Sofia och vi bestämde att efterlängtad kvalitetstid smakade bäst med den här sagolika Nutellapajen gjord på hasselnötter, cashew, kokos, agave, dadlar, kokosolja, kakao och citron. Ingen low carb cake direkt men sååå god!

Det är sällan jag fikar på stan eller beställer in en kaka på café. Jag tycker ofta det är alldeles för sött, för stora portioner och ska jag vara ärlig så är jag sällan sugen på en kaka bara sådär mitt på dagen. Däremot tycker jag alltid det är kul att testa raw food desserter och spännande ingredienser, något som man inte redan ätit flera gånger tidigare.

IMG_1676

Raw Food House på Friisgatan 8 i Malmö. På samma gata, och till och med nästan samma gatunummer, som jag bodde mitt första levnadsår i Malmö. Det måste ju vara ett tecken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh drömmen, du måste verkligen testa! Det är ofta lite dyrare med rawfood men det är för att ingredienserna är dyrare, inga halvfabrikat eller kompromisser här inte. Men väl värt att unna sig och det är väldigt mättande. Min favorit är denna falafelwrap, hoppas du kommer gilla den! 🙂

  Anja Forsnor 2015-02-22 18:32:38
  Svara
 • Åh drömmen, du måste verkligen testa! Det är ofta lite dyrare med rawfood men det är för att ingredienserna är dyrare, inga halvfabrikat eller kompromisser här inte. Men väl värt att unna sig och det är väldigt mättande. Min favorit är denna falafelwrap, hoppas du kommer gilla den! 🙂

  Anja Forsnor 2015-02-22 18:32:38
  Svara
 • Nu blev jag verkligen sugen på att testa! Bor faktiskt precis ovanför detta stället,men har tyckt det verkat så dyrt. 120 spänn för lite yoghurt och gröt och smoothie.. Men det där såg ju riktigt gott och mättande ut 🙂

  Cornelia Jeppsson 2015-02-22 15:53:23 http://www.missbaloo.devote.se
  Svara
 • Nu blev jag verkligen sugen på att testa! Bor faktiskt precis ovanför detta stället,men har tyckt det verkat så dyrt. 120 spänn för lite yoghurt och gröt och smoothie.. Men det där såg ju riktigt gott och mättande ut 🙂

  Cornelia Jeppsson 2015-02-22 15:53:23 http://www.missbaloo.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!