ANJA FORSNOR

Ljuvligt mandel- och morotsbröd

IMG_1340

IMG_1342

Igår unnade jag mig en heldag i köket, rev ut allt från skafferiet och hade en bakbonanza utan dess like! Dagens mission var bröd vilket gick bra… och mindre bra. Att hitta på nya brödrecept kan ju vara lite på vinst och förlust, speciellt när man bakar med glutenfria mjöler. Jag tycker ofta det kan bli lite stabbigt eller ”äggig” konsistens och man kan omöjligt veta hur det blir förrän man gräddat det.

Men det här mandel- och morotsbrödet är utan tvekan mitt B Ä S T A brödrecept hittills! Helt perfekt i både konsistens och smak, påminner mycket om en tekaka. Fluffigt, saftigt och alldeles alldeles ljuvligt!

Mandel- och morotsbröd

1 kokt morot eller 1 finriven morot
1,5 dl osötad mandelmjölk
2 dl mandelmjöl
1,5 dl värmetåligt bakprotein (t.ex. OneBake från Fitnessguru), kokosmjöl, mandelmjöl eller bovetemjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 ägg
0,5 dl krossade linfrön
1 nypa flingsalt
2 msk smält kokosolja

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Mixa morot och mandelmjölk i en mixer eller matberedare. Jag hade en kokt morot i kylen som jag mixade ner men det går lika bra med en riven. Blanda först alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan resterande ingredienser. Smörj en bakform med kokosolja och häll ner smeten. Jag använde mig av en springform för att få ett rundare bröd, en vanlig brödform går lika bra. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills brödet fått en gyllenbrun färg.

✔ Fritt från gluten, socker och mejeriprodukter.

IMG_1347

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Anja! Älskar din inspirerande blogg! Går det att utesluta eller byta ut linfröna i det här receptet? Och kan man ersätta lite av mandelmjölet mot havremjöl? Kram Jessika

  Jessika 2015-03-15 09:12:00
  Svara
 • Hej Anja! Älskar din inspirerande blogg! Går det att utesluta eller byta ut linfröna i det här receptet? Och kan man ersätta lite av mandelmjölet mot havremjöl? Kram Jessika

  Jessika 2015-03-15 09:12:00
  Svara
  • Svar på Jessikas kommentar.

   Tack Jessika, vad glad jag blir! Du kan byta ut linfröna mot andra frön eller bara tillsätta lite mer mjöl. Jag har inte testat detta receptet med havremjöl men det funkar säkert bra! Mandelmjölet gör att brödet blir väldigt saftigt och nästan lite sött, tror det kanske blir lite fluffigare med havremjöl. Lycka till! Kram

   Anja Forsnor 2015-03-15 19:25:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!