ANJA FORSNOR

Raw quinoagröt

bild 2 (4)

raw quinoa

Vad sägs om den här fina frukosten? Raw quinoagröt med frysta bär, både gott och otroligt mättande. Quinoa är en ört som är naturligt glutenfri och innehåller långsamma kolhydrater som ger en långvarig mättnad och bra med energi. Dessutom är quinoa en fullvärdig proteinkälla så om man äter mycket vegetariskt är det ett bra sätt att få i sig protein.

Jag tycker den här kalla gröten är ett kul alternativ till den traditionella havregrynsgröten och även denna går snabbt att slänga ihop. Behövs bara 1 minuts förberedelse kvällen innan och en mixer sen är du hemma. Riktigt krämig och god och håller mig dessutom mätt och belåten länge. Både Marcus och Mathilda har gett den två tummar upp vilket jag tolkar som ett bra betyg. Om ni testar kan ni väl slänga in en kommentar här nedan och säga vad ni tycker?

Raw quinoagröt
1 portion

1 dl quinoa
3 dl vatten
1/2 banan
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
flingsalt (valfritt)
30 g proteinpulver (valfritt)

Blötlägg 1 dl quinoa i 3 dl vatten och ställ i kylskåp över natten. Skölj quinoan noggrant och mixa med banan och kryddorna till en slät gröt. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten beroende på vilken konsistens du vill ha på gröten. Det går även utmärkt att blanda ner en skopa proteinpulver vilket gör den ännu mer matig.

Servera med äpplen, banan, bär eller något annat smarrigt och njut! ❤

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!