ANJA FORSNOR

Låt inte hjärnspökena styra

anja forsnor löpning

Jag fick nog en liten överdos av löpning i våras när jag tränade inför min halvmara och har i princip inte sprungit sedan dess. Att löpning är en dagsform och kondition en färskvara blev jag påmind om imorse när jag gav mig ut på en liten löptur.

Min plan var att springa en kort men snabb runda på 4-5 km.

Med grym musik i lurarna och morgonsol över Djurgården var jag riktigt peppad och drog med mig Marcus ut. Jag kände att vi kom in i ett snabbt och bra tempo och benen bara sprang på. Ändå tills min Nike Running-app uppdaterade mig efter 1 km och berättade att vi höll ett tempo på 6.45 per km, alltså mycket långsammare än jag inbillade mig. Det som kändes så bra och snabbt var mer än en minut långsammare än genomsnittstempot jag sprang 2,1 mil i april.

Det som kändes så bra föll helt när jag fick höra min hastighet och jag blev helt ofokuserad och distraherad. All självkänsla försvann och varje steg blev bara tyngre och tyngre, trots att tempot faktiskt ökade på slutet.

Såhär i efterhand inser jag hur löjligt det är och jag skäms nästan över att jag lät mig påverkas av en sådan liten sak. Att jag lät en app avgöra om min insats var bra eller inte. Samtidigt känner jag att det var viktigt att dela med mig av detta då det säkert finns flera som känner igen sig, speciellt om man precis kommit igång med träningen efter semestern eller kanske testar en ny sport.

Låt inte dessa hjärnspöken styra din självkänsla.

Jag gav ju mig ändå ut och sprang en härlig runda, det borde väl vara det viktigaste? Varje runda måste kanske inte vara rekordrundan och det behöver inte alltid handla om snabbat, bäst och längst. Var inte för hård mot dig själv, träning ska ju vara lustfylld, rolig och kravlös!

Imorgon blir det nya tag men då lämnar jag mobilen och pulsklockan hemma på löprundan. Då lyssnar jag på kroppen och ska njuta av varenda litet steg, oavsett hastighet och distans.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Det känner jag igen, försoker inte titta så nöggränn men det är ju svårt

  Gemma Helen Safikhani Kashkool 2014-08-13 21:27:00
  Svara
 • Det känner jag igen, försoker inte titta så nöggränn men det är ju svårt

  Gemma Helen Safikhani Kashkool 2014-08-13 21:27:00
  Svara
 • Hej Anja!
  Tror att jag gick förbi dig idag på stan och var på väg att heja men fegade ur. 🙂 Ville bara tacka för din fantastiskt härliga blogg! Jag har ganska nyligen fått ta bort gluten ur min kost vilket har varit ganska jobbigt då jag fullkomligen äääälskar pasta, surdegsbröd m.m. Hittade fram till din blogg för en tid sedan och den är en enorm inspirationskälla både vad gäller recept och positivt tänkande! Du verkar vara en helt underbar person som sprider mkt värme! Är så glad att jag hittade fram till just din blogg! 🙂
  Fortsätt gärna lägga ut recept, tycker det är så svårt att variera min kost och behöver lite hjälp! 🙂
  Kram Eva-Lena

  Eva-Lena 2014-08-13 21:10:00
  Svara
  • Svar på Eva-Lenas kommentar.

   Hej Eva-Lena,
   Gud vad glad jag blir för din fina kommentar, tusen tack! Du gjorde nyss hela min kväll 🙂 Det är så otroligt inspirerande och peppande att höra att du uppskattar bloggen och mina recept. Ger mig massor med energi att fortsätta dela med mig!

   Hoppas du känner skillnad i kroppen och kan ta del av alla fördelar med en glutenfri kost. Heja dig, du är grym! Det är kämpigt ibland, framförallt i början när det kan kännas som det är mycket man utesluter och mycket nytt att sätta sig in i. Men din kropp kommer tacka dig i längden!

   Kom gärna fram och hälsa nästa gång, det skulle jag tycka vore så roligt! Stor kram på dig!

   Anja Forsnor 2014-08-13 22:53:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Tack fina. lovar att jag ska hälsa på dig nästa gång jag ser dig! 🙂
    Ja jag hoppas att jag kommer känna att jag mår bättre framöver tack vare en glutenfri kost, just nu känns det lite kämpigt men din blogg och din härliga entusiasm ger mig hopp om att jag ska klara av detta i slutändan! <3

    Stor kram till dig!

    Eva-Lena 2014-08-14 20:36:00
    Svara
 • Hej Anja!
  Tror att jag gick förbi dig idag på stan och var på väg att heja men fegade ur. 🙂 Ville bara tacka för din fantastiskt härliga blogg! Jag har ganska nyligen fått ta bort gluten ur min kost vilket har varit ganska jobbigt då jag fullkomligen äääälskar pasta, surdegsbröd m.m. Hittade fram till din blogg för en tid sedan och den är en enorm inspirationskälla både vad gäller recept och positivt tänkande! Du verkar vara en helt underbar person som sprider mkt värme! Är så glad att jag hittade fram till just din blogg! 🙂
  Fortsätt gärna lägga ut recept, tycker det är så svårt att variera min kost och behöver lite hjälp! 🙂
  Kram Eva-Lena

  Eva-Lena 2014-08-13 21:10:00
  Svara
  • Svar på Eva-Lenas kommentar.

   Hej Eva-Lena,
   Gud vad glad jag blir för din fina kommentar, tusen tack! Du gjorde nyss hela min kväll 🙂 Det är så otroligt inspirerande och peppande att höra att du uppskattar bloggen och mina recept. Ger mig massor med energi att fortsätta dela med mig!

   Hoppas du känner skillnad i kroppen och kan ta del av alla fördelar med en glutenfri kost. Heja dig, du är grym! Det är kämpigt ibland, framförallt i början när det kan kännas som det är mycket man utesluter och mycket nytt att sätta sig in i. Men din kropp kommer tacka dig i längden!

   Kom gärna fram och hälsa nästa gång, det skulle jag tycka vore så roligt! Stor kram på dig!

   Anja Forsnor 2014-08-13 22:53:00
   Svara
   • Svar på Anja Forsnors kommentar.

    Tack fina. lovar att jag ska hälsa på dig nästa gång jag ser dig! 🙂
    Ja jag hoppas att jag kommer känna att jag mår bättre framöver tack vare en glutenfri kost, just nu känns det lite kämpigt men din blogg och din härliga entusiasm ger mig hopp om att jag ska klara av detta i slutändan! <3

    Stor kram till dig!

    Eva-Lena 2014-08-14 20:36:00
    Svara
 • Jag förstår helt känslan!! Sedan jag slutat ta med mobilen/musik på springrundorna så mår jag så mycket bättre. Man ökar när man orkar och saktar ner när det är för jobbigt utan någon stressig app och springer endast på känsla hela tiden, kan njuta av naturen hela tiden och är stolt när man är klar att man tagit sig ut! 🙂 (PS. min kille har aldrig tagit tid när han sprungit men kommer ändå bland de första i alla lopp) kram!

  Angie 2014-08-13 10:59:00
  Svara
  • Svar på Angies kommentar.

   Åh tack för dina bra tips! Sprang faktiskt intervaller imorse utan tid eller musik och det kändes så skönt och befriande. Kontrollmänniskan i mig kanske inte vågar släppa tidtagningen och musiken helt när det gäller just lopp men jag ska definitivt införa med löprundor utan det. Hoppas allt är fint med dig 🙂 Kram!

   Anja Forsnor 2014-08-13 13:59:00
   Svara
 • Jag förstår helt känslan!! Sedan jag slutat ta med mobilen/musik på springrundorna så mår jag så mycket bättre. Man ökar när man orkar och saktar ner när det är för jobbigt utan någon stressig app och springer endast på känsla hela tiden, kan njuta av naturen hela tiden och är stolt när man är klar att man tagit sig ut! 🙂 (PS. min kille har aldrig tagit tid när han sprungit men kommer ändå bland de första i alla lopp) kram!

  Angie 2014-08-13 10:59:00
  Svara
  • Svar på Angies kommentar.

   Åh tack för dina bra tips! Sprang faktiskt intervaller imorse utan tid eller musik och det kändes så skönt och befriande. Kontrollmänniskan i mig kanske inte vågar släppa tidtagningen och musiken helt när det gäller just lopp men jag ska definitivt införa med löprundor utan det. Hoppas allt är fint med dig 🙂 Kram!

   Anja Forsnor 2014-08-13 13:59:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!