ANJA FORSNOR

Raw coconut cheesecake made with passion!

bild 4 (84)

kiwi

Gjorde dessa små cheesecakes i mini-format till brunchen i söndags!

Jag utgick från det här receptet med justerade lite för att få fram den perfekta kokossmaken. Den söta kokosen gifter sig perfekt med den syrliga passionsfrukten.

Raw cheesecake med kokos och passionsfrukt
10 små muffinsformar, dubbla receptet för en stor tårta

Nötbotten
♦ 1 dl mandel
♦ 1 dl solrosfrön
♦ 6 färska urkärnade dadlar
♦ 1 nypa havssalt

Kokosfyllning
♦ 3 dl blötlagda cashewnötter (lägg i vatten minst 2-3 timmar)
♦ 1 msk kokosolja
♦ 2 msk riven kokos
♦ 0,5 dl pressad citronsaft
♦ 2 msk stevia strö eller annan sötning
♦ 1 tsk vaniljpulver
♦ 1,5 dl kokosmjölk

Topping:
♦ 3 mogna passionsfrukter
♦ 1 msk chiafrön

Gör så här: Mixa mandel, dadlar och havvsalt till nötbotten i en matberedare eller stark mixer tills det blir en jämn och massa. Tryck ut nötmassan i botten på små muffinsformar.

Mixa de blödlagda cashewnötterna tillsammans med resterande ingredienser i kokosfyllningen i en mixer. Är det trögt att mixa så kan du tillsätta lite kallt vatten. Smaka av så du hittar rätt balans mellan surt och sött. Tillsätt eventuellt mer citron, vaniljpulver eller stevia om det behövs.

Häll fyllningen över nötbotten och sätt in i frysen ungefär 45-60 minuter tills den stelnat. Kärna ur passionsfrukterna och blanda tillsammans med chiafröna, låt stå 10 minuter så fröna sväller något. Klicka ut lite passionsfyllning på varje mini-tårta och ställ in i frysen igen. Ta fram cirka 20 minuter innan servering.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Skulle man kunna få receptet på den gröna? 🙂 Ser jätte god ut!

  Lisa 2015-11-19 12:25:34
  Svara
 • Hej, Anja! Det här receptet verkar underbart, men det är en sak jag undrar. De gula är gjorda med passionsfrukt, men de gröna? Kiwi? Jag skulle vilja göra bägge då färgerna gifter sig så vackert! Skulle man kunna göra med andra frukter, tror du? Hallon, mango…

  Anna 2014-07-09 02:10:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är verkligen underbart, du måste testa det!! Ja, på de gröna gjorde jag ett lager med kiwi överst. Har även gjort med hallon förr vilket blev en riktig succé! Testa dig fram och blanda gärna med lite chiafrön så det inte blir för rinnigt. Sen in i frysen och stelna 🙂

   Anja Forsnor 2014-07-09 23:55:00
   Svara
 • Hej, Anja! Det här receptet verkar underbart, men det är en sak jag undrar. De gula är gjorda med passionsfrukt, men de gröna? Kiwi? Jag skulle vilja göra bägge då färgerna gifter sig så vackert! Skulle man kunna göra med andra frukter, tror du? Hallon, mango…

  Anna 2014-07-09 02:10:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är verkligen underbart, du måste testa det!! Ja, på de gröna gjorde jag ett lager med kiwi överst. Har även gjort med hallon förr vilket blev en riktig succé! Testa dig fram och blanda gärna med lite chiafrön så det inte blir för rinnigt. Sen in i frysen och stelna 🙂

   Anja Forsnor 2014-07-09 23:55:00
   Svara
 • Måste fråga vilken matberedare/mixer du har? Är ju en uppsjö på marknaden av dem och svårt att veta vilken som är bra.
  Tack på förhand!
  Justina

  Justina Velin 2014-07-04 22:51:00
  Svara
  • Svar på Justina Velins kommentar.

   Hej Justina! Jag har en grym mixer/matberedare från Kenwood. Köpte den på Elgiganten i våras och jag är supernöjd med den, den mixer frysta bär, is och nötter utan problem. Du kan kika närmare på den här: http://anja.elle.se/premiartur-i-mixern/

   Anja Forsnor 2014-07-07 09:34:00
   Svara
 • Måste fråga vilken matberedare/mixer du har? Är ju en uppsjö på marknaden av dem och svårt att veta vilken som är bra.
  Tack på förhand!
  Justina

  Justina Velin 2014-07-04 22:51:00
  Svara
  • Svar på Justina Velins kommentar.

   Hej Justina! Jag har en grym mixer/matberedare från Kenwood. Köpte den på Elgiganten i våras och jag är supernöjd med den, den mixer frysta bär, is och nötter utan problem. Du kan kika närmare på den här: http://anja.elle.se/premiartur-i-mixern/

   Anja Forsnor 2014-07-07 09:34:00
   Svara
 • Jomen det här ska testas!! Herre!

  Victoria Bätz 2014-07-02 15:34:00
  Svara
 • Jomen det här ska testas!! Herre!

  Victoria Bätz 2014-07-02 15:34:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!