ANJA FORSNOR

Frukosttips: Boveteyoghurt med smak av jordgubb, hallon och vanilj

boveteyoghurt

Frukosttips för dig som vill hitta alternativ till mejeriprodukter!

Den här boveteyoghurten är både mättande, lättsmält för magen och rik på mineraler och långsamma kolhydrater. Dessutom naturligt glutenfri. Och vansinnigt god såklart!

Boveteyoghurt
2 portioner

⌲ 1 dl helt torkat bovete
⌲ 1 dl solrosfrön
⌲ 1 dl rismjölk (mandelmjölk, kokosmjölk eller vatten går lika bra)
⌲ vaniljpulver
⌲ 1 dl frusna bär

Gör så här: Lägg bovete och solrosfrön i en burk med vatten och ställ i kylskåp i minst 6 timmar, eller över natten. Skölj bovete och frön noggrant i nytt vatten och mixa tillsammans med 1 dl rismjölk. Jag använde rismjölk med smak av kokos vilket gav en riktig god smak. Tillsätt vaniljpulver och frusna bär och mixa till en slät och mjuk konsistens. Tillsätt mer vätska om det behövs men akta så den inte blir för rinnig. Servera med bär, nötter eller frön. Håller i kylskåp 2-3 dagar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!