Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Overnight oats på boveteflingor med färska bär

bild 4(1)

bild 5(1)

bild 3(1)

Testade en ny variant på overnight oats fast med boveteflingor istället vilket blev krämigt och gott. Trots sitt namn är bovete inget sädesslag utan en växt, släkt med rabarber och ängsyra, som är naturligt glutenfri. Bovete innehåller bra och långsamma kolhydrater som ger en längre mättnad. Funkar som ett bra alternativ till havregryn ifall man vill skippa det.

Overnight oats
1 portion

⌲ 2 dl boveteflingor
⌲ 2 dl osötad mandelmjölk, eller valfri mjölk
⌲ 0,5 skopa proteinpulver, jag använde päron
⌲ 0,5 dl riven zucchini, eller morot, äpple eller päron (kan uteslutas)
⌲ Kanel efter smak
⌲ En nypa flingsalt

Gör så gör: Blanda alla ingredienser i en skål och rör om noggrant. Man kan ersätta zucchinin med päron, äpple eller skippa den helt. Zucchinin ger absolut ingen smak (jag lovar!) men är ett bra sätt att få i sig grönsaker till frukost. Häll i en glasburk med lock och låt stå i kylskåp över natten. Servera med färska bär!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!
  Jag tänkte prova detta recept men undrar bara, är boveteflingor samma sak som krossat bovete? 🙂

  Elisabeth 2015-03-24 22:31:00
  Svara
  • Svar på Elisabeths kommentar.

   Nej, det är två olika saker. Boveteflingor ser ut som havregryn fast mycket mindre och krossat bovete är mer ja.. krossat 🙂 Jag tror säkert det går bra med krossat bovete också om du har det hemma, dock aldrig testat!

   Anja Forsnor 2015-03-25 13:52:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!