Nu har jag köpt en nötmjölkspåse och tänkte ge mig på att göra hemmagjord nötmjölk. Igen. Har testat en gång tidigare men då hade jag ingen bra påse att sila mjölken med så den blev inte så bra. Mest kornigt och vattnigt på samma gång. Men med denna superpåsen är jag redo för revansch!
[…] 1 liter vatten 4-5 färska urkärnade dadlar eller 1 msk honung kanel kardemumma havssalt nötmjölkspåse, saftsil eller liknande att sila mjölken […]
[…] 1 liter vatten 4-5 färska urkärnade dadlar eller 1 msk honung kanel kardemumma havssalt nötmjölkspåse, saftsil eller liknande att sila mjölken […]
[…] lite mer kryddor eller dadlar beroende på hur söt du vill ha din mjölk. Häll mjölken genom en nötmjölkspåse och pressa ut den sista mjölken. Förvara i en glasflaska med sluten kork, håller cirka 2 dagar […]
[…] lite mer kryddor eller dadlar beroende på hur söt du vill ha din mjölk. Häll mjölken genom en nötmjölkspåse och pressa ut den sista mjölken. Förvara i en glasflaska med sluten kork, håller cirka 2 dagar […]
Tips! 2 dl mandlar + 8 dl vatten blir perfekt krämigt, 9 dl vatten blir för vattnigt. Jag blötlägger mandlarna över natten, sköljer och mixar i matberedare innan jag kör med stavmixer!
Tips! 2 dl mandlar + 8 dl vatten blir perfekt krämigt, 9 dl vatten blir för vattnigt. Jag blötlägger mandlarna över natten, sköljer och mixar i matberedare innan jag kör med stavmixer!
Lycka till! =)
Lycka till! =)