Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

Nuts about goji and choco

bild 1 (46)

bild 5 (17)

Det är enkelt att slänga ihop egen choklad, jag brukar smälta kokosolja eller kokossmör och blanda i kakao. Då blir den mörk och ganska bitter i smaken vilket jag tycker är gott, man kan även tillsätta en liten klick sötning t.ex. agavesirap eller dadelsirap. Självklart går det lika bra att smälta mörk choklad till detta recept!

Gör så här: Smält valfri choklad och häll i de frön och nötter du gillar. Jag hackade jordnötter, mandel, gojibär, kakaonibs och en liten gnutta flingsalt. Häll i små silikonformar, små muffinsformar eller bred ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen eller frysen. Ta ut precis vid servering då de smälter snabbt i rumstemperatur.

10262542_10152309148170943_1040244819_o

10248696_10152309124835943_24060590_o

De här chokladpralinerna har jag gjort på liknande sätt. Smält valfri choklad och smaksätt med det du gillar. Jag gjorde tre varianter, en med granatäpplekärnor, en med kaffe och en med mintarom. Häll i en silikonform (finns att köpa på PUB eller Panduro Hobby) och låt stelna i frysen. De här söta pralinerna kan man imponera på vem som helst med!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej!
  Tusen tack för alla dina recept på nyttigt påskgodis! Jag provade att göra dessa med mandlar och gojibär – det blev supergott och uppskattat även av de i familjen som var lite pessimistiska till att man skulle kunna göra nyttigt påskgodis.
  Glad påsk! 🙂

  Olivia 2014-04-20 22:22:00
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Åh vad kul att höra Olivia! Roligt att även familjen uppskattade det! ”Nyttigare” godis kan vara minst lika gott och framförallt slipper man ofta godiskoma efteråt som vanligt lösgodis kan ge. Hoppas du haft en fin påsk! Kram

   Anja Forsnor 2014-04-21 12:26:00
   Svara
 • Hej!
  Tusen tack för alla dina recept på nyttigt påskgodis! Jag provade att göra dessa med mandlar och gojibär – det blev supergott och uppskattat även av de i familjen som var lite pessimistiska till att man skulle kunna göra nyttigt påskgodis.
  Glad påsk! 🙂

  Olivia 2014-04-20 22:22:00
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Åh vad kul att höra Olivia! Roligt att även familjen uppskattade det! ”Nyttigare” godis kan vara minst lika gott och framförallt slipper man ofta godiskoma efteråt som vanligt lösgodis kan ge. Hoppas du haft en fin påsk! Kram

   Anja Forsnor 2014-04-21 12:26:00
   Svara
 • Fint! Och jag måste införskaffa sådana där silikonformar! Visste inte att det fanns små så tack för tips. Och glad påsk!

  Danielle, daniellesblogg.se 2014-04-16 12:13:00
  Svara
 • Fint! Och jag måste införskaffa sådana där silikonformar! Visste inte att det fanns små så tack för tips. Och glad påsk!

  Danielle, daniellesblogg.se 2014-04-16 12:13:00
  Svara
 • Hej Anja! Bra med alla nyttiga påskgodis tips! Jag skulle behöva hjälp med att reda ut mjölk-djungeln. Jag brukar köpa mandelmjölk, men den är ofta väldigt dyr och sötad. Alpros original är tex sötad – och det är inte alltid de har den som det står osötad på. Så vad är bästa alternativet – rismjölk eller havremjölk? Soyamjölk innehåller ju hormonliknande substanser som inte är så bra…

  A 2014-04-16 11:29:00
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej A, ja det är minst sagt en mjölk-djungel. Jag gillar mandelmjölk allra bäst och brukar köpa hem ett gäng när jag hittar Alpros osötade. Visst är den ganska dyr i vissa affärer men jag använder så lite mjölk så den räcker länge för mig. Jag har även testat att göra mandelmjölk själv vilket blev helt okej, fast det kräver nog lite mer träning för att få den perfekt i smaken! Jag försöker undvika soyaprodukter och är inte så förtjust i havremjölk så då skulle jag rekommendera rismjölk. Just nu har jag en variant från Coconut Dream som är en mix av rismjölk och kokosmjölk, riktigt god! Jag dricker inte så mycket mjölk men tycker det är bra att ha en skvätt i smoothien eller kaffet. Och i bakning och matlagning funkar vanlig kokosmjölk kanonbra!

   Anja Forsnor 2014-04-16 17:32:00
   Svara
 • Hej Anja! Bra med alla nyttiga påskgodis tips! Jag skulle behöva hjälp med att reda ut mjölk-djungeln. Jag brukar köpa mandelmjölk, men den är ofta väldigt dyr och sötad. Alpros original är tex sötad – och det är inte alltid de har den som det står osötad på. Så vad är bästa alternativet – rismjölk eller havremjölk? Soyamjölk innehåller ju hormonliknande substanser som inte är så bra…

  A 2014-04-16 11:29:00
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej A, ja det är minst sagt en mjölk-djungel. Jag gillar mandelmjölk allra bäst och brukar köpa hem ett gäng när jag hittar Alpros osötade. Visst är den ganska dyr i vissa affärer men jag använder så lite mjölk så den räcker länge för mig. Jag har även testat att göra mandelmjölk själv vilket blev helt okej, fast det kräver nog lite mer träning för att få den perfekt i smaken! Jag försöker undvika soyaprodukter och är inte så förtjust i havremjölk så då skulle jag rekommendera rismjölk. Just nu har jag en variant från Coconut Dream som är en mix av rismjölk och kokosmjölk, riktigt god! Jag dricker inte så mycket mjölk men tycker det är bra att ha en skvätt i smoothien eller kaffet. Och i bakning och matlagning funkar vanlig kokosmjölk kanonbra!

   Anja Forsnor 2014-04-16 17:32:00
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!