Åh, så enkelt och så gott! Nästan för easy peasy för att kallas för recept.
Gör så här: Skiva banan, jordgubbar eller annan frukt i skivor och sätt en klick jordnötssmör mellan två skivor. Ställ in i frysen 10-15 minuter så de blir kalla och stelnar. Värm under tiden mörk (minst 70%) sockerfri choklad i ett vattenbad, ta ut fruktbitarna från frysen och doppa i chokladen. Låt stå ytterligare en stund i frysen tills chokladen stelnat.
Ta fram precis innan servering. Smakar som fruktglass med knaprig choklad, barnsligt gott!
Tänkte prova men undrar vilken sockerfri choklad du använder? tack:)
Jag brukar köpa den sockerfria från Cloetta, finns bland choklad och godis i affären. Ibland köper jag en vanlig choklad (ej sockerfri) med hög kakaohalt, minst 80%.
Tänkte prova men undrar vilken sockerfri choklad du använder? tack:)
Jag brukar köpa den sockerfria från Cloetta, finns bland choklad och godis i affären. Ibland köper jag en vanlig choklad (ej sockerfri) med hög kakaohalt, minst 80%.
[…] In och läs! Jordens trevligaste person dessutom, så om inte annat bör ni läsa därför. Nyligen tipsade hon om hemmagjort godis. Gjorde banan-varianterna nu ikväll och de blev så himla goda! (dock inte lika snygga.) Jag […]
[…] In och läs! Jordens trevligaste person dessutom, så om inte annat bör ni läsa därför. Nyligen tipsade hon om hemmagjort godis. Gjorde banan-varianterna nu ikväll och de blev så himla goda! (dock inte lika snygga.) Jag […]
Åh mums! 🙂
Åh mums! 🙂
Såg gott ut! Ska testa till helgen
Det måste du göra, verkligen supergott!
Såg gott ut! Ska testa till helgen
Det måste du göra, verkligen supergott!
Åh vad gott. Det där måste jag pröva!
Barnsligt gott!
Åh vad gott. Det där måste jag pröva!