ANJA FORSNOR

Tips på frukost och mellanmål: Overnight oats

1596629_10152295420810943_1457985226_o

10176933_10152295420895943_1699843761_o

Vad är overnight oats? Som ni kanske kan gissa er fram via namnet är det alltså havre som ”tillagas” under natten. Ungefär som en kall gröt man enkelt förbereder kvällen innan och snabbt serverar direkt från kylskåpet morgonen efter. Perfekt för den morgontrötta eller smidigt att ta med som frukost eller mellis efter träningen som jag gör. Har ni inte testat det tycker jag ni ska ge det en chans!

Jag brukar höfta lite med måtten och slänger alltid i lite olika saker men idag utgick jag ifrån följande recept:

Overnight oats strawberry vanilla
1 portion

⌲ 1 dl havregryn
⌲ 0,5 dl boveteflingor
⌲ 1 msk riven kokos
⌲ 1 dl kvarg, turkiskt eller naturell yoghurt
⌲ 0,5 dl riven zucchini
⌲ 0,5 vaniljpulver
⌲ 1 tsk chiafrön
⌲ 1 tsk linfrön
⌲ en halv skopa vaniljproteinpulver (kan uteslutas)
⌲ 1 tsk kakaonibs (kan uteslutas)
⌲ frystorkade jordgubbar (kan uteslutas)

Gör så här: Blanda alla ingredienser (utom frystorkade jordgubbar) i en skål tills en jämn smet. Använder man mandelmjölk kan man börja med lite mindre då den blir lite lösare i konsistensen. Den ska vara ganska kladdig för att inte bli för torr dagen efter men justera med mer torrvaror eller yoghurt ifall det behövs.

Rynkar du näsan åt zucchinin? Jag kan lova dig att den inte smakar något alls, true story! Däremot är det ett fint sätt att få i sig grönsaker till frukost. Men det går lika bra att byta ut mot rivet äpple, päron eller bär.

Jag smakar alltid av smeten och tillsätter eventuellt mer vaniljpulver eller en liten klick agavesirap ifall det behövs. Häll ner allt i en burk med lock och förvara i kylen under natten. Servera med valfri topping, idag blev det frystorkade jordgubbar men färsk frukt, bär eller nötsmör är också en riktig höjdare!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!