ANJA FORSNOR

Bjud på spännande fastfood

sweet-potatoe-fries

Vem älskar inte hamburgare, pizza, milkshakes och glass?

Jag bestämde mig för att bjuda mina vänner på en härlig buffé av lyxig snabbmat när jag fyllde år. Ja, med en liten twist förstås men det hade ni säkert redan räknat ut. Allt på buffén var vegetariskt, glutenfritt, laktosfritt och utan raffinerat socker eller tillsatser. Det blev succé och all mat tog nästan slut innan jag hann fotografera det.

Hoppas ni hittar inspiration till lite nya recept!

hamburgerbröd

Hamburgerbröd på havremjöl, frasiga och goda! Recept hittar ni här.

hamburgare

Ni måste testa denna majonäs vi hade till burgarna. Klara vispade ihop en egen majonäs med äggula, matolja, vitvinsvinäger, salt, peppar, lime och färsk koriander. Gud så god den var! Kan inte förstå varför man inte gör egen majonäs oftare – så himla enkelt och mycket godare än den man köper i butik.

been-burger

Favorit i repris, vegetarisk hamburgare gjord på svarta bönor. Recept hittar ni här. Glöm inte rökaromen, det är avgörande för smaken. Finns att köpa i vissa vanliga matbutiker, jag hittade den på ICA Esplanad på Östermalm.

fastfood-buffe

Jag gjorde två varianter på milkshakes som båda hade kokosmjölk som bas. Den ena med hallon och den andra med banan och choklad. Yum!

fries

pizza

It’s pizzatime! Recept på pizzadegen kommer upp.

pizza-glutenfri

Minipizza med chèvre, fikon, honung och ruccola. Den andra med hemmagjord tomatsås, paprika, basilika och spenat.

pizza-chevre

Denna med chèvre är min favorit!

bönröra

Bönsallad med kidneybönor, kikätor, paprika, persilja, solrosfrön, pumpafrön, lime, sesamolja, salt och peppar.

glass

Dags för dessert – popcorn, olika sorters raw julgodis jag bakade till en plåtning och givetvis massor med glass och färsk frukt. Till det – hotshots såklart. Kvalar kanske inte in som helt sockerfritt men det är ett måste om det är kalas.

go-coconuts

Har ni inte testat denna glass från Go Coconuts än så måste ni göra det. Gjord på ekologisk kokosmjölk, agave och kakao respektive vanilj. Så mjuk och len i smaken, älskar den! Och jag är en rutinerad glassjunkie så jag vet vad jag pratar om. Perfekt om man är känslig mot laktos eller mejeriprodukter men ändå vill frossa i glass (för vem vill inte det?).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!