ANJA FORSNOR

Havregrynsgröt med kanel och äppelmos

oatmeal

oatmeal-cinnamon

Hör och häpna, imorse blev det inte smoothie till frukost. Jag äter smoothie till frukost i stort sett varje morgon, åter runt. Vissa har svårt att äta kall frukost på vintern men jag älskar det, kanske för att vi har så varmt och skönt i vår lägenhet.

Låt mig presentera den hederliga havregrynsgröten med kanel och äppelmos. En klassiker som aldrig går ut tiden, lite som frukostens lilla svarta. Classy, passar alla åldrar och tillfällen utan att sticka någon i ögonen.

Havregrynsgröt
1 portion

1 dl havregryn
1,5 dl rismjölk
1 dl vatten
1/2 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
en nypa flingsalt

Gör så här: Blanda all ingredienserna i en kastull och låt puttra på spisen på mellanvärme i 2-3 minuter. Rör om hela tiden så gröten inte fastnar i kastrullen. Det går lika bra att göra gröten i mikron men jag tycker den blir godare när man gör den på spisen. Servera med en klick äppelmos, jag gillar denna som är ekologisk och sockerfri.

oats

_
Translation:
Let me introduce to you the classic oatmeal with cinnamon and applesauce. A classic that never goes out time, a bit like breakfast’s little black dress.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!