ANJA FORSNOR

KÄNSLAN AV ATT ALDRIG RÄCKA TILL

Läste det här inlägget på Elsas blogg och fick gåshud.

Kände igen mig i varenda ord, skulle lika gärna kunnat vara jag som skrev det. Känslan av att aldrig räcka till som mamma och förälder tror jag varken jag eller Elsa är ensamma om. Man vill göra alla rätt och finnas där hela tiden. Men att samtidigt dribbla någon slags karriär som frilans och egenföretagare med en liten bebis i famnen, det är tufft. Satan vad tufft det är.

Många frågar ofta hur jag får ihop det. Jag brukar halvskratta och säga att jag inte får det. Det är aldrig någon som vet om jag riktigt menar allvar eller inte. Knappt jag själv om jag ska vara ärlig.

Jag tänker ofta på hur det vore att faktiskt vara helt ledig. Så som det är ”meningen” att man ska vara. Strunta i allt och slippa det där dåliga samvetet som placerat sig som en hjälm över huvudet. Passa på att vila när Lily vilar, slippa känna att det alltid finns något jag borde göra och kanske tillåta mig att ha seriemarathon på kvällarna.

Och läsa. Som jag drömmer om att läsa en bok, en bok som inte är Pippi Långstrump.

Ofta är det först på kvällen jag har tid att uppdatera bloggen, svara på kommentarer och gå igenom mailen. Bloggen är ju ett tidskrävande jobb (som jag ändå älskar!) och jag vill liksom känna att jag håller en hög kvalité här, lyssnar till era önskemål och uppdaterar minst en gång om dagen.

Å andra sidan. Jag har ju ingenting annat att jämföra med.

Hade jag varit mammaledig med ett barn sedan tidigare hade jag kanske känt och agerat annorlunda nu. Men det här är liksom min vardag, det enda jag vet. Och jag älskar ändå kontrasten mellan mammaliv och att jobba, det skulle jag aldrig vilja vara utan.

Ibland önskar jag bara att jag inte satte så höga krav på mig själv. Att jag inte var tvungen att prestera precis hela tiden.

Det positiva i det hela är att Lily följt med mig i stort sett överallt sedan hon var några veckor gammal. Jag vill tro att det är därför hon är så nyfiken, social och älskar folk. Hon får så mycket uppmärksamhet och kärlek från alla håll och jag är övertygad om att det bara är positivt för henne. Det inte är helt optimalt alla dagar men jag är ändå tacksam över att jag har möjlighet att spendera mina dagar såhär. Att vara 100 % mammaledig är kanske inte för mig ändå.

Men det är aldrig enkelt. Aldrig.

Det går inte en vecka utan att jag undrar hur tusan jag ska få ihop det. Men på något sätt så får jag ju oftast det ändå.

lily-anja-forsnor-gotland-leva-kungslador

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Utan att ännu ha läst Elsas inlägg så vill jag spontant säga att jag känner igen mig i varenda ord du skriver. Det ständigt dåliga samvetet, och nu när jag inte är mammaledig så är det ångest om grabbarna har det bra på dagis. Men samtidigt så vill jag handen på hjärtat inte vara hemmafru, jag älskar att jobba. Jobbar på att finna en god balans, se till att barnen mår bra och inte pressa mig för hårt. Ja det är jättetufft!!

  Maria - PT, Hälsopedagog och löpcoach 2016-10-27 08:57:53 http://liltraining.se
  Svara
 • Du verkar vara helt fantastisk och jag hoppas verkligen att du är rädd om dig själv <3 Fundera över på vilket sätt du inte känner dig tillräcklig, är det enligt de förväntningar du har på vad du ska klara av -eller är det enligt förväntningar som andra kan ha? Jag har inte barn själv men upplever att det finns mycket pekpinnar kring hur man "ska" vara som mamma, men antar också att det gäller att hitta en egen väg. Och om din väg, det du och Lily mår bäst av, är att du kan jobba och ha med dig henne, så är det ju precis vad du ska göra.

  Jag är övertygad om att du presterar och är så tillräcklig du bara kan på alla plan. Ibland kan det vara bra att sänka kraven lite och vara snäll mot sig själv, du är en super woman som gör allt du gör! Ha en fortsatt fin söndag, fina du <3

  Ellen 2016-10-23 13:40:12
  Svara
 • Förstår precis hur du känner och känslan av att vara otillräcklig är ibland hemsk. Kom ihåg att ”good enough” ofta är tillräckligt och att det är okej att släppa på kraven. Ta hand om dig!

  Mia 2016-10-22 06:28:51 http://miabergvall.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Good enough. Måste jobba mer med det helt enkelt. Tack för fina och tänkvärda ord.

   Anja Forsnor 2016-10-24 13:13:12
   Svara
 • Bästa Anja, tycker du är fantastisk och har troget följt dig sedan du började blogga. Måste vara svårt att få ihop allt (har varken barn el är egenföretagare), men kan ändå känna igen mig i känslan. Hoppas att du är rädd om dig, vi läsare gillar dig lika mycket vare sig du skriver ett inlägg om dagen eller ett inlägg i veckan. Va härligt att Lily kunnat vara med så mycket och att det fuskat bra, hon e verkligen såå söt! Hoppas du kan hitta en balans som fungerar och som du mår bra av. Stor kram, Hanna.

  Hanna karlsson 2016-10-20 20:42:49
  Svara
 • Känner igen mig. Men jag tror att när man känner så överhuvudtaget, så är man iaf medveten om och kan resonera kring hur man lever. Och då är det betydligt lättare att få ihop det och räcka till och att göra något åt saken om det faktiskt blir för mycket, än om man bara kör på utan att varken tänka eller känna. Det är nog därför du får ihop det till slut ändå 🙂

  Paulina Gunnardo 2016-10-20 15:35:26 http://paulina.gunnardo.se/blogg
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!