Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

GRANOLA MED KAKAONIBS OCH RUSSIN

Inlägg i samarbete med AXA.

homemade-granola-musli-smoothie-bowl

Igår morse bjöd jag hit Klara på frukost, hon var inte direkt svårflörtad när jag lockade med nylagad granola.

Jag älskar att göra granola, hela lägenheten doftar alldeles underbart och frukosten känns så lyxig. Jag gillar bäst att strössla den över en syrlig smoothie eller en iskall acai bowl.

Det här är ett bra basrecept jag brukar utgå ifrån, du kan enkelt anpassa efter vad du tycker om eller har hemma i skafferiet. Det går att byta ut nötter mot frön och smaksätta med olika kryddor.

Granola
1 plåt

Torra ingredienser:
2 dl havregryn, jag tog hälften AXA proteinhavregryn och hälften vanliga havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl grovt hackade cashewnötter, eller vilka nötter man föredrar
1 dl gula sultanrussin
1⁄2 dl pumpafrön
2 msk hela linfrön
1 msk svarta sesamfrön
1 msk kakaonibs
2 tsk malen kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk flingsalt

Blöta ingredienser:
2 msk kallpressad kokosolja
2 msk jordnötssmör
2 msk honung
2 msk vatten

havregryn-axa-granola granola-havregryn-oats

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser utom russinen i en skål. Smält kokosoljan i mikron och blanda tillsammans med jordnöts- smör, honung och en skvätt vatten. Vänd ner tillsammans med de torra ingredienserna och blanda väl.

Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Ta ut och känn så att granolan är krispig, sätt annars in den igen i ugnen någon extra minut. Var försiktig så att den inte bränns vid. Blanda ner russinen när du tar ut den från ugnen och låt allting svalna. Förvara i en burk med lock så den inte mjuknar.

granola-recipe-musli granola-homemade-recipe-musli-frukost frukost-breakfast-granola

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Åh, vad gott det ser ut! Mina barn gillade inte granolan jag svängde ihop sist (kanske beror på att jag brände den torkade frukten, som jag självklart borde lagt i sist som du 🙂 ). Får väl göra nytt försök!

    Kul att ses idag! Hoppas det blir snart igen!

    Kram!

    Jessica Sundberg 2016-10-13 10:25:08 http://attlevasunt.se/
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand