Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANJA FORSNOR

RAW BROWNIE MED KAFFESMAK

Insåg precis hur längsedan det var jag delade med mig av recept på desserter och godsaker här i bloggen. Ska fundera ut lite godsaker jag kan bjuda på inom kort, tills dess vill jag tipsa om en favorit i repris. Denna brownie är så enkel och otroligt god, innehåller få ingredienser och tar mindre än en kvart att mixa ihop.

Varsågod – kvällen är räddad!

raw-brownie

Raw brownie
4 portioner

Nötbotten
2 dl jordnötter*
10-12 färska urkärnade dadlar
1 dl rå kakao eller vanlig kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
en nypa flingsalt

Kör nötterna i en matberedare tills de är i mindre bitar, inte helt till ett mjöl. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en slät och kletig smet. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det blir för torrt. Klä en liten fyrkantig form (t.ex. matlåda, liten ugnsform) med plastfolie och bred ut smeten.

Kaffe- och chokladlager
50 g rawchoklad om du vill hålla den raw, annars valfri mörk choklad
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk frystorkat snabbkaffe
flingsalt

Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på spisen. Smaksätt med kaffe efter smak och rör ihop. Häll den smälta chokladen över botten i formen och ställ in i kylen cirka 30-40 minuter så den stelnar. Går även utmärkt att förvara i frysen.

Ta ut ur frysen några minuter innan servering och skär i fyra rutor. Servera med frukt, bär och kanske lite vaniljglass.

*byt ut nötterna mot t.ex. mandel, cashew eller hasselnötter för att variera smaken. Byt ut mot havregryn eller puffat bovete för att göra den nötfri.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Tack för receptet! Ser smaskigt ut! En fråga, vad har du för jordnötter? Naturella? Saltade? Rostade?

    Janina 2016-10-10 11:50:59 http://www.dietiststudent.com
    Svara
    • Svar på Janinas kommentar.

      Ja, så gott och enkelt 🙂 Jag använde vanliga naturella jordnötter, är de rostade blir det nog alldeles extra goda. Dock skulle jag va försiktig om de var allt för salta, eller bara smaka av med mer dadlar för en bra balans 🙂

      Anja Forsnor 2016-10-10 16:48:47
      Svara
  • Ja!! vad kul med mer recept! 😀 Jag har ett liknande recept som detta ovan, så ruskigt gott! 🙂 KRAM

    Julia 2016-10-09 18:45:34
    Svara
  • Gjorde den igar! Sa gott! Stillade verkligen chokladsuget. Ville inte ha mer av nat efter det haha. Skulle alska nyttigare versioner pa lucia/jul recept.

    Eva 2016-10-09 09:40:23
    Svara
    • Svar på Evas kommentar.

      Vad kul att den gick hem! 🙂 Julgodis och fler recept inför lucia och jul blir det definivit 🙂

      Anja Forsnor 2016-10-10 08:48:32
      Svara
  • Ser ju ljuvlig ut alltså ?

    Linda Assarsson 2016-10-09 06:24:15 http://lindaassarsson.blogg.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Mitra Javadi
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry