ANJA FORSNOR

RAW BROWNIE MED KAFFESMAK

Insåg precis hur längsedan det var jag delade med mig av recept på desserter och godsaker här i bloggen. Ska fundera ut lite godsaker jag kan bjuda på inom kort, tills dess vill jag tipsa om en favorit i repris. Denna brownie är så enkel och otroligt god, innehåller få ingredienser och tar mindre än en kvart att mixa ihop.

Varsågod – kvällen är räddad!

raw-brownie

Raw brownie
4 portioner

Nötbotten
2 dl jordnötter*
10-12 färska urkärnade dadlar
1 dl rå kakao eller vanlig kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
en nypa flingsalt

Kör nötterna i en matberedare tills de är i mindre bitar, inte helt till ett mjöl. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en slät och kletig smet. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det blir för torrt. Klä en liten fyrkantig form (t.ex. matlåda, liten ugnsform) med plastfolie och bred ut smeten.

Kaffe- och chokladlager
50 g rawchoklad om du vill hålla den raw, annars valfri mörk choklad
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk frystorkat snabbkaffe
flingsalt

Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på spisen. Smaksätt med kaffe efter smak och rör ihop. Häll den smälta chokladen över botten i formen och ställ in i kylen cirka 30-40 minuter så den stelnar. Går även utmärkt att förvara i frysen.

Ta ut ur frysen några minuter innan servering och skär i fyra rutor. Servera med frukt, bär och kanske lite vaniljglass.

*byt ut nötterna mot t.ex. mandel, cashew eller hasselnötter för att variera smaken. Byt ut mot havregryn eller puffat bovete för att göra den nötfri.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!