ANJA FORSNOR

SÖTA SMÅ FRUKOSTKAKOR

Inlägg i samarbete med AXA.

frukostkakor-axa-havre-banan-jordnot

Jag älskar dessa söta små havrekakor, passar lika bra till frukostbordet som till mellis. Perfekta när du är på språng, dessutom kan man göra dubbel sats och frysa in dem. De är så barnsligt enkla att göra så de är faktiskt ett sådant recept man kan slänga ihop på morgonen medan man hoppar in i duschen eller klär sig.

Jag har ett liknande recept i min frukostbok och basen är havregryn, banan, kokos och jordnötssmör. Sen kan man piffa till dem med vad man har hemma, lite nötter eller torkad frukt. De här tar alltid slut galet fort här hemma, det gäller att hålla sig framme när de är färdiga.

frukostkakor-axa-havre-banan frukostkakor-axa-havre-banan-kokos

Frukostkakor med havre
10-12 små kakor

3 dl havregryn från AXA
2 mogna bananer
2 msk cruncy jordnötssmör
2 msk riven kokos
torkade tranbär
lite flingsalt

Värm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt för hand med en gaffel eller i en matberedare. Forma smeten med händerna till små runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter tills de är alldeles gyllenbruna.

Tips!
Torkade tranbär som säljs i vanliga matbutiker innehåller ofta stora mängder vitt socker. Håll utkik i hälsokosten eller ekobutiker efter tranbär sötade med äppeljuice eller ananasjuice, ett lite hälsosammare alternativ som är minst lika gott. Finns bland annat i Hötorgshallen.

frukostkakor-axa-havre-banan- frukostkakor-axa-havre-banan-lily

Någon var väldigt förtjust och passade på att ta två kakor på samma gång…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Mums, låter gott och bra att ha hemma vid hungriga situationer. Måste testa!

    Anna Maria 2016-10-06 10:43:57 http://annamarialarsson.se/blogg
    Svara
  • För dem som ej tål nötter, är jordnötssmöret ett måste, eller går det att byta ut mot något tror du?

    Nathalie 2016-10-06 09:20:36 http://nouw.com/nathaliejarekvist
    Svara
    • Svar på Nathalies kommentar.

      Det är absolut inte ett måste, funkar precis lika bra utan 🙂 Kan krydda med lite kanel eller kardemumma för att smaksätta med något annat.

      Anja Forsnor 2016-10-06 09:43:49
      Svara
  • Det här ser spännande och gott ut! Ska absolut testa! 🙂

    Janina 2016-10-04 21:08:05 http://www.dietiststudent.com
    Svara
  • För mig som inte gillar banan, smakar det mycket banan? går det annars att byta ut mot något annat?

    jos 2016-10-04 20:06:10
    Svara
    • Svar på joss kommentar.

      Hmm, alltid svårt eftersom jag ääälskar banan haha. Men jag skulle bytt ut banan mot ägg ifall jag var du. Och kanske tillsätta lite honung för sötma 🙂 Testa med en liten sats och smaka av!

      Anja Forsnor 2016-10-04 22:12:34
      Svara
  • Åh, de ser ju fantastiska ut! Jag försökte mig på något liknande för ett tag sedan men de blev helt mjuka och sega, inte alls kul, haha… Receptet var i och för sig inte exakt lika, men min fråga är; blev dina knapriga eller sega? :)) vågar inte testa och få slänga en sats till ,haha

    Isabelle 2016-10-04 18:53:13
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Tack! 🙂 De blir inte direkt knapriga, lite på ytan men annars ganska sega. Jag tycker de är perfekta så men vill du ha dem mer crunchy så kanske du ska byta ut en banan mot ägg. Då tror jag de blir lite mer knapriga. Testa med en liten sats och se 🙂

      Anja Forsnor 2016-10-04 22:13:28
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!