ANJA FORSNOR

DAGS FÖR D-VITAMIN

dvitamin-kosttillskott-life

Välkommen oktober och hej kära kosttillskott! Trots att hösten levererat sol och sensommarvärme så har jag precis börjat äta tillskott av D-vitamin. Jag upplever ofta att många är lite rädda för kosttillskott vilket jag kan förstå till viss del. Dock är det viktigt att få i sig tillräckligt med just D-vitamin vilket är svårt på naturlig del här i Sverige under vinterhalvåret.

Vi behöver D-vitamin för både skelett och muskler men även för vårt immunförsvar. Många av oss här i Norden har alldeles för låga halter D-vitamin under vinterhalvåret vilket gör att vi blir trötta och mer mottagliga för förkylningar och andra sjukdomar.

Sommartid räcker det med 15 minuter i solen (armar och ansikte) per dag för att tillräcklig mängd D-vitamin ska bildas i huden men mellan oktober och maj är solens strålar alldeles för svaga.

D-vitamin finns naturligt i mycket vi äter, särskilt fet fisk, skaldjur, kött, ägg och kyckling samt D-vitaminberikade mejeriprodukter. Nytt för i år är att det nu även finns D-vitaminberikad oliv- och rapsolja vilket känns så rätt i tiden. Go vego!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Anja och TACK för en toppen-blogg med så mycket fint, intressant, goda recept och inspirerande läsning!! När du ändå skriver om tillskott, får jag passa på att fråga hur du gör med B-vitamin? Jag har precis gått över till att äta nästan helt vegetariskt, äter ägg och mejeriprodukter ibland men inte lika mycket som innan. Och jag blir bara fundersam över det här med b-vitamin, har hört att veganer ska äta tillskott, men hur tänker och gör du? Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Sara

    Sara Lindstrand 2016-10-03 12:53:12
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!