ANJA FORSNOR

EN DAG I HAMMARBY SJÖSTAD

Inlägg i samarbete med Skanska Nya Hem.

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-yoga-morgon

För några veckor sedan gjorde jag ett av mina roligaste jobb hittills. I samband med att Skanska Nya Hem utvecklar nya lägenheter i Hammarby Sjöstad fick jag testa på livet som sjöstadsbo för en dag.

Det som tilltalar mig lite extra är att det nya kvarteret, på Virkesvägen, kommer bli Svanenmärkt. Skanska Nya Hem jobbar mycket med hållbarhet vilket genomsyrar hela deras tänk. Hur häftigt är det inte att man faktiskt har chansen att bo helt Svanenmärkt?

Vi tittade mycket på lägenheter i Hammarby sjöstad när vi flyttade för tre år sedan och jag gillar verkligen området. Närheten till naturen, vattnet och söder är verkligen det bästa av två världar.

Hela min dag kommer att visas i tre kortfilmer men redan nu vill jag dela med mig av ett litet smakprov från dagen.

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-traning-lopning-hammarbybacken

Jag började dagen tidigt med en löptur i Hammarbybacken och en runda i skogspartierna längs vattnet. Det var helt perfekt krispigt sensommarväder, nästan lite bra för att vara sant.

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-lopning anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-hammarbybacken

Jag har inte sprungit i Hammarbybacken på flera år och hade nästan glömt hur jobbigt det är. Men jag som gillar snabb och effektiv träning tycker det är perfekt med några intervallrundor här. Dessutom blir man belönad med stans vackraste utsikt när man är klar.

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-yoga

Min träningsmorgon avslutades med yoga längs vattnet. Alltså – hur magiskt att kunna rulla ut sin matta precis utanför dörren och göra detta till sin morgonrutin? Det var helt tyst och stilla här så tidigt på morgonen innan stan vaknat till liv.

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-saluhall-matbutik

En av dagens höjdpunkter var den nyöppnade saluhallen Food village som också ligger på Virkesvägen. Som ett litet paradis med frukt, grönt, delikatesser och stort utbud av ekologiska produkter. Hit kommer jag definitivt komma igen!

anja-forsnor-skanska-nya-hem-hammarby-sjostad-saluhall

Fick med mig ett litet paket med choklad och instruktioner för chokladprovning hemma. Den perfekta presenten när man går bort… eller kanske den blir kvar hemma till mig själv. Man kan ju aldrig ha för mycket choklad, inte sant?

Några minuter från saluhallen ligger Fine foods där jag åt den godaste rödbetssalladen på länge. Har inte kunnat sluta tänka på den sedan dess, måste försöka kopiera den hemma och dela med mig av receptet.

Sammanfattningsvis hade jag en så härlig dag som verkligen gav mersmak. Resten av dagen kommer ni få se i filmerna på min Instagram inom kort!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh wow! Att springa i Hanmarbybacken vore kul att göra, men känns lite meckigt om man inte bor nära. Skulle gärna göra det på arbetstid dock 😉

  Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om poddar eller följ poddkollen på insta. Idag skriver jag om den nya löparpodden Ewerlöf & Månström. In och läs vetja 🙂

  Poddkollen 2016-09-29 21:20:07 http://poddkollen.se
  Svara
 • Hammarby Sjöstad är verkligen ett härligt område ?
  Food Village har jag missat, men det får allt bli ett besök där snarast ?
  Vilket roligt jobbuppdrag detta verkar vara ?

  Linda Assarsson 2016-09-29 12:09:47 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
  • Svar på Linda Assarssons kommentar.

   Ja, nästan för roligt för att få kallas för jobb. Och Food Village var helt underbart och personalen så härlig, dessutom kan man äta lunch och middag där. Rekommenderas!

   Anja Forsnor 2016-09-29 17:10:01
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!