ANJA FORSNOR

BAKED OATS MED ÄPPLE OCH BLÅBÄR

Inlägg i samarbete med AXA.

Här kommer en av mina all time favoriter när det kommer till frukost. Baked oats är, precis som det låter, en ugnsbakad havregrynsgröt med frukt och bär. Resultatet blir en härlig kombination mellan havregrynsgröt och äppelpaj. Bara att göra gröten i en pajform gör att den så mycket lyxigare och passar perfekt till helgfrukosten.

frukost-recept-breakfast-baked-oats

Basen är havregryn, mjölk, ägg och bakpulver – sen kan du variera utifrån vilka bär, frukt och kryddor du har hemma. Jag har gjort den här rätten otaliga gånger och den här med äpple och blåbär blev nog godast hittills.

Baked oats med äpple och blåbär
2 portioner

2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 rivet äpple
1 dl blåbär
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja. Blanda havregryn och bakpulver och krydda med kanel, kardemumma och flingsalt. Riv ett äpple och blanda ner i grynblandningen tillsammans med honung och rör om.

Vänd ner blåbären försiktigt i grynblandningen. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk.

frukost-grot-recept-baked-oats baked-oats-frukost-recept-breakfast baked-oats-havregryn-axa-frukost baked-oats-blueberry-apple-frukost-recept

Så fin att bjuda på när man vill samla lite extrapoäng men samtidigt vara nyttig. Eller varför inte slänga in den i ugnen medan du duschar och gör dig i ordning en vardagsmorgon?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Den här är så så så god! Rekommenderar den till alla!

    Janina 2016-10-14 14:38:22 http://www.dietiststudent.com
    Svara
  • Ser super gott ut! Går det att byta ut mandelmjölken mot vatten?

    Hannah 2016-09-30 11:40:37
    Svara
    • Svar på Hannahs kommentar.

      Ja, det borde gå bra, aldrig testat men det funkar ju fint på vanlig gröt 🙂 kanske inte blir lika krämigt bara.

      Anja Forsnor 2016-09-30 15:37:59
      Svara
  • Hur blir konsistensen? Som gröt eller typ sockerkaka? Funderade om det funkade som ”fredagsfikat” med smör eller pH-ost på… ?

    Petra 2016-09-27 16:54:12
    Svara
    • Svar på Petras kommentar.

      Den blir som en fastare gröt kan man säga, mer kakig än grötig 😉 Funkar nog fint till fredagsfikat, oj vad det lät gott! Extra allt 😉

      Anja Forsnor 2016-09-27 19:59:19
      Svara
  • Detta är såååå galet gott ?
    Brukar göra ugnsbakad banangröt som jag tar med mig till jobbet ?
    Toppar med keso och bara myser i soffan, efter morgonjogg & innan jobb ❤️
    Gott, mättande och nyttigt ??

    Linda Assarsson 2016-09-27 13:13:35 http://lindaassarsson.blogg.se
    Svara
    • Svar på Linda Assarssons kommentar.

      Ja, det är ju typ världens bästa grej! Så gott och nyttigt, bästa kombon. Jag gjorde en stor form för att det skulle räcka och bli över men ja, efter att hela familjen fått smaka (även Lily älskade den) så var det helt plötsligt slut, haha.

      Anja Forsnor 2016-09-27 20:00:06
      Svara
  • Mums måste testa! Visst måste det gå att göra en portion? 🙂

    Caroline 2016-09-27 10:10:50
    Svara
    • Svar på Carolines kommentar.

      Ja, absolut! Bara kör en mindre form eller ugnssäker skål och halvera receptet 🙂 Blir det över kan du förvara den i kylen och värma på igen, funkar fint!

      Anja Forsnor 2016-09-27 20:04:10
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!