ANJA FORSNOR

PERFEKTA BANANPANNKAKOR

Nu tänkte jag avslöja en hemlis. Nämligen hur man lyckas med den perfekta bananpannkakan.

bananpannkakor

Sist jag stekte bananpannkakor frågade Marcus mig om jag använt en speciell form för att få dem så runda och perfekta, haha. Alla som gjort bananpannkakor vet ju att de oftast smakar godare än de ser ut. Ni kanske känner igen när de blir mer som äggröra än en pannkaka. Gott, men ingen fröjd för ögat direkt.

perfekt-bananpannkaka-frukost-recept lyckas-med-bananpannkakor

De flesta recept består endast av banan och ägg men de blir så fluffiga och härliga med lite fler ingredienser i. Hemligheten stavas bakpulver, havregryn och fiberhusk.

Det finns ett mer exakt recept i min bok men oftast höftar jag bara fram. Nu sist gjorde jag en smet på två ägg, två bananer, 1/2 dl havregryn, lite fiberhusk, lite bakpulver och en gnutta flingsalt. Jag mixar allt i min mixer och steker i kokosolja på mellanhög värme.

bananpannkakor-recept-frukost recept-bananpannkakor-frukost

Nu när Lily har börjat äta vanlig mat vill hon gärna äta själv med händerna och då passar pannkakor perfekt. Det lustiga är att jag fantiserade om detta redan när jag var gravid och längtade efter dagen när jag skulle få göra bananpannkakor till vår lilla tjej. Haha, kalla mig knäpp men det är ju hur mysigt som helst, precis lika härligt som jag föreställt mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Har tänkt på detta recept sedan du publicerade, och idag blev det äntligen. Serverade med chiasylt, frukt och nötter. Verkligen supergott, kommer helt klart göra igen! Tack för en fin blogg.

  Klara 2016-08-14 10:39:23
  Svara
 • Å såå gott!! Mina bananpannkakor blir som du beskriver typ äggröra 😉 Får ta och testa att göra som du nästa gång 🙂

  Linda Assarsson 2016-07-14 00:14:22 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • när jag såg rubriken blev jag lycklig! haha, alltså så bra ”maträtt”, enkelt och supergott!

  ISA 2016-07-11 20:10:36 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Åh va gott det såg ut! Det måste jag verkligen prova! Bra med havregrynen då man blir lite mättare med! Tack 😀

  Sara 2016-07-11 19:18:06
  Svara
 • Haha, jag hade exakt samma tanke häromdagen, att jag så mycket ser fram emot bananpannkaksfrukostar med vår (fortfarande ofödda) tjej!

  Sarah 2016-07-11 15:03:38
  Svara
 • Hej
  Jag brukar använda en c:a en matsked kokosmjöl och c:a en halv matsked fiberhusk. Då tycker jag att de håller ihop mycket bättre.
  Så himla gott!

  Carro 2016-07-11 13:38:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!