Nu tänkte jag avslöja en hemlis. Nämligen hur man lyckas med den perfekta bananpannkakan.
Sist jag stekte bananpannkakor frågade Marcus mig om jag använt en speciell form för att få dem så runda och perfekta, haha. Alla som gjort bananpannkakor vet ju att de oftast smakar godare än de ser ut. Ni kanske känner igen när de blir mer som äggröra än en pannkaka. Gott, men ingen fröjd för ögat direkt.
De flesta recept består endast av banan och ägg men de blir så fluffiga och härliga med lite fler ingredienser i. Hemligheten stavas bakpulver, havregryn och fiberhusk.
Det finns ett mer exakt recept i min bok men oftast höftar jag bara fram. Nu sist gjorde jag en smet på två ägg, två bananer, 1/2 dl havregryn, lite fiberhusk, lite bakpulver och en gnutta flingsalt. Jag mixar allt i min mixer och steker i kokosolja på mellanhög värme.
Nu när Lily har börjat äta vanlig mat vill hon gärna äta själv med händerna och då passar pannkakor perfekt. Det lustiga är att jag fantiserade om detta redan när jag var gravid och längtade efter dagen när jag skulle få göra bananpannkakor till vår lilla tjej. Haha, kalla mig knäpp men det är ju hur mysigt som helst, precis lika härligt som jag föreställt mig.
Har tänkt på detta recept sedan du publicerade, och idag blev det äntligen. Serverade med chiasylt, frukt och nötter. Verkligen supergott, kommer helt klart göra igen! Tack för en fin blogg.
Åh vad glad jag blir! Tack för din fina kommentar!
Å såå gott!! Mina bananpannkakor blir som du beskriver typ äggröra 😉 Får ta och testa att göra som du nästa gång 🙂
Haha, väldigt lätt hänt, gott men ingen fröjd för ögat direkt 😉
när jag såg rubriken blev jag lycklig! haha, alltså så bra ”maträtt”, enkelt och supergott!
Åh va gott det såg ut! Det måste jag verkligen prova! Bra med havregrynen då man blir lite mättare med! Tack 😀
Haha, jag hade exakt samma tanke häromdagen, att jag så mycket ser fram emot bananpannkaksfrukostar med vår (fortfarande ofödda) tjej!
Hej
Jag brukar använda en c:a en matsked kokosmjöl och c:a en halv matsked fiberhusk. Då tycker jag att de håller ihop mycket bättre.
Så himla gott!