ANJA FORSNOR

DAGENS LÄSNING: RÅ MATGLÄDJE

Jag tycker det är så avkopplande att läsa kokböcker. Bläddrar från sida till sida, som en vanlig bok, läser ingredienserna och känner dofterna och smakerna framför mig. Planerar vad jag ska laga, vem jag ska bjuda viker in hundöron i på recepten som står näst på tur.

erika-frost-ra-matgladje-recept-kokbok

Dagens läsning blev ’Rå matglädje’ av Erika Frost som stått och väntat på min hylla där hemma hela våren utan att jag riktigt hunnit använda den. Slängde med den i semesterpackningen och tänkte passa på att testa massa recept de kommande veckorna. Så många ljuvliga recept och helt fantastisk att bläddra i.

raw-caramel-magnum-glass

Jag och Erika träffades på Norstedts pressträff i januari när vi båda presenterade våra böcker för alla journalister. Erika bjöd på den sjukaste chokladtårtan och jag tror att den här glassen jag hittade i hennes bok kan vara i klass med den. Alltså kan vi prata om hur galet god den ser ut?! Ett måste i sommar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Det ser helt grym ut! Choklad, kola, salt, caramel, banan…och kokos! Favoritsmaker!
  Verkar fantastiskt att få hyra dedär huset – njut!

  PS. i helgen ska jag och min sambo fira lite i sthm och gå på Coldplay. Löjromspizzan på Brillo – är den värd att testa? 😉

  Moa 2016-06-28 07:45:01 http://moahals.fineday.se
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Eller hur – verkligen alla favoritsmaker i samma! Åh så härligt med en liten Stockholmstripp. Svaret är JA – den är såå värd. Löjligt dyr (man får liksom bara bortse från att den kostar 310 kr) men den är ett måste att prova. Gärna med ett glas bubbel till 😉 Ha en fin helg!

   Anja Forsnor 2016-06-29 17:14:05
   Svara
 • Hej Anja! Lyssnade precis på podcasten som du och ptfia gjorde.. Blev så glad och peppad att jag inte kunde somna så kände att jag var tvungen att skriva till dig, haha!

  Både du och Sofia är människor som inspirerat mig jättemycket och har en så otroligt sund inställning till livet som gör en så glad! Jag har själv en liten bebis i magen nu och det väcker väldigt mycket tankar jag inte trodde skulle komma upp. Jag tänker mycket på vem jag ska bli som mamma och har en rädsla att jag ska tappa vänner och även den jag är när bebisen kommit ut. Därför var det så skönt att höra en klok människa prata om att du behöver din tid och att det inte är något fel i det!

  Var väldigt roligt att höra mer ingående om dina tankar livet! Du är grym! Hoppas du får en fantastisk och skön sommar!

  Sara 2016-06-28 00:05:46
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Men gud vad du är fin. Tack snälla! Och grattis till lilla underverket i magen <3 Det är verkligen mycket tankar som snurrar både när man blir gravid och sedan blir mamma. Även om man inte vill "förändras" bara för att man fått barn så har ju samtidigt hela ens liv förändrats över en natt. Man får liksom känna efter och hitta sin balans som funkar för en. Lycka till med allt och ha en underbar sommar!

   Anja Forsnor 2016-06-29 17:16:12
   Svara
 • Den ser verkligen så supersmarrig ut den där glassen! Har hört rykten om den där chokladtårtan på fler ställen, jag som missade den. Gissar att den finns med i boken? Hoppas, då kanske den nästan går att återskapa. Det verkar förresten vaar det svåraste med kokböcker, eller har jag fel – du som släppt en, att verkligen liksom skriva ner recepten precis så som man gjorde. jag lagar inte mat på det sättet, jag bara gör och det blir lite olika varje gång men alltid gott eller supergott. jag gissar att det är en personlighetsfråga, att liksom ”orka” följa recept. Hade du problem med den biten när du gjorde din kokbok eller var det liksom ”1,3/4 tesked limejuice” – så ska det vara, att du visste det? sorry för rörig kommentar – håller med om att kokböcker är suveräna att ha på vänt och ta med i packningen – ska göra samma om några veckor när jag går på semester!

  uppochhoppa 2016-06-27 22:36:44 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   Alltså så rolig fråga, jag måste besvara den i ett inlägg. Jag är ju själv en sådan som höftar fram allting så det var en liten utmaning i boken minst sagt haha. Återkommer med fullt svar i bloggen 🙂 Ha en fin sommar!

   Anja Forsnor 2016-06-29 17:17:08
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!