ANJA FORSNOR

EN TYSTARE MORGON I KÖKET

Inlägg i samarbete med Bosch.

Jag bestämde mig för att utmana min nya mixer SilentMixx med det ultimata testet, nämligen att göra en acai bowl. Tricket för att få en riktigt grym acai bowl är att inte ha i någon vätska vilket är lite av ett styrkeprov för de flesta mixers.

mixer-bosch-silentmixx-acaibowl

Jag använder alltid fryst acai när jag gör acai bowl, det smakar mycket mer än pulver och ger en glassig och härlig konsistens. Jag tillsätter gärna även lite extra grönt för att få den lite matigare.

Här kommer receptet!

Acai bowl
1 portion

100 g fryst acai
1 banan
1 näve bladspenat
1/2 mogen avokado
1 dl frysta hallon & blåbär
1 tsk honung eller valfri sötning (kan uteslutas)

Gör så här:
Ta fram acai-påsen ur frysen några minuter innan du mixar så den hinner tina lite lätt. Den ska fortfarande vara fryst när du mixar den för att få rätt konsistens, jag tycker den är perfekt när man kan ”knäcka” förpackningen på mitten. Mixa med banan, avokado, spenat, bär och smaka av med lite honung. Servera med skivad banan och nötkross.

bosch-silentmixx-mixer-blender-smoothie-acaibowl

Ett tips är att röra med en plastslev eller liknande under tiden du mixar försiktigt på låg hastighet för att hjälpa mixern lite på traven.

smoothue-sprinkle-nuts-goji-mixer

Jag fick även mersmak för att göra en egen topping och blandade rostade kokosflarn, gojibär, pistaschnötter, pumpakärnor och hampafrön och mixade loss. Det följer med en liten behållare som passar perfekt till detta och ger alldeles lagom krossade bitar. Man vill ju ha kvar lite tuggmotstånd, perfekt på en acai bowl.

acai-bowl-smoothie-frukost

Voíla – frukosten är serverad!

Jag insåg verkligen hur mycket jag behöver och uppskattar tystnad under förra helgens Noise Detox, som jag för övrigt fortfarande drömmer mig tillbaka till. Jag som använder min mixer varje morgon tycker det är spännande med en ny kompis i köket som kan bidra till en lite tystare vardag.

Och nej, helt tyst är den förstås inte, det är ju trots allt fortfarande en mixer. Men den väsnas inte alls lika mycket som min vanliga stora mixer, något som både jag och Lily uppskattar.

baby-lily

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Älskar acai bowl – speciellt nu på sommern da man vill ha något svalkande till frukost! Undrar om din nya mixer klarar av att göra nötsmör med (om inte, vad använder du i stället?)? Vill också köpa en ny snart men helst ska det vara en som kan användas som allrounder till allt möjligt 🙂

    Silja 2016-06-22 11:38:30
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!